Arbetsmarknads- och socialförvaltningen · Publicerad 12 sept 2019

1e socialsekreterares huvudsakliga uppdrag är att säkerställa arbetet med familjehems-, jour- och övriga placeringar samt stödja/vägleda barnets socialsekreterare och familjehemssekreterare. Göra kvalificerade bedömningar för att kunna rekommendera och ibland delta i beslut enligt gällande delegationsordning.

I uppdraget ingår att samordna arbetssätt inom enheten/sektionen och delta vid verksamhetsövergripande sammanhang och säkerställa att grupperna arbetar enhetligt utifrån verksamhetens mål. Det ingår också att utveckla styrande dokument, verktyg samt initiera, leda och samordna gemensamma aktiviteter inom ansvarsområdet.

Som 1e socialsekreterare vägleder/handleder du familjehems-, jourhems- och barnets socialsekreterare i det dagliga arbetet med ärendehandläggning, både i grupp och individuellt. Du fungerar som sakkunnig inom verksamhetsområdet och skall vägleda och stimulera kollegorna. Du förväntas hålla dig uppdaterad om aktuell utveckling och forskning samt evidensbaserade metoder inom familjehemssektionens arbetsområde.

I rollen ingår att ansvara för att introducera nyanställda socialsekreterare. Du är även ställföreträdande när sektionschefen ej är på plats.

Kvalifikationer
Socionomutbildning 210 hp
* Flerårig erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen gällande barn och ungdomar
* Du har mycket goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning/handläggning av barn, unga och deras familjer
* Mycket god kunskap i Procapita
* Erfarenhet av att driva kvalitetsarbete är meriterande
* Goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta i BBIC
* Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska, både i tal och skrift

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att samarbeta med interna såväl som externa parter, att du har vana och känner dig trygg med att tala inför grupp. Det är även meriterande om du har erfarenhet av MI och erfarenhet av att handleda.

Personliga egenskaper
Vi tycker att det är viktigt att du är positiv och engagerad. Du tycker om att driva ett ständigt förbättringsarbete och bidrar till ett positivt arbetsklimat.

Du är flexibel och har en mycket god förmåga att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv. Du är en problemlösande person som ofta ser möjligheter i förändringar. Det är viktigt att du är stabil och trygg i dig själv och kan bevara ett lugn i stressiga situationer. Du uppskattar och värdesätter ett gott samarbete och bidrar till att hitta nya möjligheter för samverkan.

För att lyckas i uppdraget bör du vara strukturerad och ha god administrativ förmåga. Du är van att planera ditt arbete i förväg och organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självständigt. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och se vilka behov verksamheten har. Då du har många kontaktytor ställs höga krav på din förmåga att kommunicera. Det är en fördel om du har en fallenhet för att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.

Det är också viktigt för oss att du är en närvarande och engagerad 1e socialsekreterare. Om du är den vi söker, kan vi erbjuda dig ett utmanande, utvecklande och viktigt uppdrag där du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig.

Urval kommer att ske löpande och intervjuer är planerade att hållas den 30/9 samt den 3/10. Vi ser gärna att du som söker är tillgänglig dessa datum. Vid anställningsintervjun vill vi att du tar med dig examensbevis för socionomexamen samt kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Vid anställning kommer ett utdrag ur belastningsregistret att krävas och är vidare ett krav för anställning.

Som anställd i Malmö stad och Arbetsmarknads- och socialförvaltningen erbjuder vid dig
* Utbildning i MI och metodutveckling
* Friskvårdsersättning
* Flexibel arbetstid

Då vi följer verksamhetens behov kan visst arbete utanför kontorstid förekomma.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Som 1e socialsekreterare i EBO/Jour arbetar du tillsammans med 7 familjehemssekreterare, 6 barnsekreterare och en sektionschef.

ASF Söder är indelad i fyra enheter med olika uppdrag/fokusområden: två enheter på barn och familj (inkl. SKOLFAM), vuxna (missbruk/hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi har inom organisationen satsat mycket på vår arbetsmiljö där vi bland annat utökat antalet medarbetare och delat på sektioner för att skapa ännu bättre arbetsförhållande med ett närmare ledarskap. Tillsammans arbetar vi med verksamhetsutveckling inom hela avdelningen och gör skillnad för Malmös medborgare varje dag.

Vi är mycket stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang. Våra chefer jobbar aktivt med att skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas i en god arbetsmiljö och ha en rimlig arbetsbelastning. Vill du tillhöra en arbetsplats med hög kompetens, bra arbetsklimat och med stort engagemang? Tveka inte att söka!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 sept 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Socionom

Inga fler liknande jobb tillgängliga