Arbetsmarknads- & socialförvaltningen · Publicerad 11 sept 2019

Som förste socialsekreterare i Vuxensektionen på Enhet Vuxna kommer du att arbeta i nära samarbete med såväl ansvarig sektionschef som sektionens medarbetare. Eftersom sektionens medarbetare är erfarna och självgående i det dagliga arbetet kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde innebära att skapa och upprätthålla rutiner och fungerande processer i det dagliga arbetet. I nära samarbete med sektionschefen kommer du att följa upp enhetens mål och resultat samt driva enhetens utveckling framåt. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt att ansvara för att det implementeras i det vardagliga operativa arbetet.

Som förste socialsekreterare ska du också:
- Fungera som sakkunnig
- Stötta socialsekreterarna i det dagliga arbetet och utveckla processer
- Introducera nya socialsekreterare tillsammans med sektionschef
- Upprätthålla metoder och bedömningsinstrument så att dessa används i den dagliga handläggningen
- Vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö

Hos oss erbjuds du en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Du erbjuds intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom och har flerårig erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av vuxenenhetens arbetsfält, dvs. erfarenhet av arbete med exempelvis missbruksproblematik, våld i nära relationer, socialpsykiatri, etc. Meriterande är även om du har tidigare erfarenhet av en samordnande roll. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av MI, ASI eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete.

Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Som person ser vi att du som söker är självgående, prestations- och resultatinriktad samt har en förmåga att se lösningar och engagera andra runtomkring dig. Du tycker om att driva ett ständigt förbättringsarbete, har lätt för att samarbeta och bidrar till ett positivt arbetsklimat. För att lyckas i uppdraget bör du även vara strukturerad. Du är van att planera ditt arbete i förväg och organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självständigt.

Arbetet ställer även krav på att du är flexibel och har god förmåga att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv. Det är viktigt att du kan bevara ett lugn i stressiga situationer samt att du har en god förmåga och ett ödmjukt förhållningssätt i att möta olika medarbetares behov av arbetsledning och stöd. Som person uppskattar och värdesätter du ett gott samarbete och du bidrar till att hitta nya möjligheter för samverkan.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande sektionschef Aida Bosnic 073-436 96 78. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Micaela Westerlund 070-829 38 56.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Stadsområde Öster omfattar Rosengård och Husie och är en del av Malmö där stad och landsbygd möts. I stadsområde Öster bor ca 45 000 malmöbor och här möts människor från hela världen. Förvaltningens medarbetare möter medborgarna i livets alla skeden. Med engagemang och kompetens kan vi ge god service och bidra till att stadsområde Öster upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i.

Socialtjänsten i Öster har cirka 200 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet samt Barn och familj - Öppenvård. Till Vuxensektionen, som tillhör enhet Vuxna, söker vi nu en förste socialsekreterare som vill vara med och forma framtidens socialtjänst.

Vi är mycket stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och våra chefer jobbar aktivt med att skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas i en god arbetsmiljö och ha en rimlig arbetsbelastning. Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat och med stort engagemang? Tveka inte att söka!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Förskollärare

Inga fler liknande jobb tillgängliga