Atea Sverige AB · Publicerad 1 mars

Ateas 2nd line fortsätter att växa, och nu börjar arbetet med att bygga en NOC! Du kommer ingå i ett härligt team där kunden ständigt är i fokus, och som arbetar nära både 1st och 3rd line. Du kommer vara en nyckelspelare i teamet när det gäller nätverksfrågor, samtidigt som du arbetar brett i andra 2nd line-ärenden. Start är snarast möjligt, eller enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som nätverkstekniker i Ateas 2nd line kommer du ingå i ett team med erfarna tekniker. Ni hanterar dagligen kluriga IT-relaterade problem där kund och användare alltid är i fokus. Du får stort utrymme till kreativitet i felsökningsarbetet, och ingen dag är den andra lik. Hos Atea blir du en del av en 2nd line i framkant, där du dessutom får möjlighet att vara en nyckelspelare när man bygger upp en renodlad NOC-enhet. Du får vara med i startgroparna, och en del i att ta fram en arbetsstruktur som såväl gynnar kunder, som engagerar teammedlemmar och skapar ännu större framgångar. Med din hjälp arbetar ni för att säkerställa att Ateas servicedesk fortsätter att ligga i framkant. I dina ansvarsområden ingår bl.a. att hantera den dagliga driften för Ateas kundföretag, hantera inkommande ärenden, genomföra felsökningar och förändringsarbete. Som nämnt blir du teamets nätverks-stjärna, och vi hoppas att du ständigt arbetar för att dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. Målsättningen hos Atea är alltid att arbeta som ett lag, med kundnöjdheten som högsta fokus!

Erfarenhet( utbildning

Vi letar efter dig som har ett genuint intresse för IT och som brinner för att få använda din kompetens i kreativ problemlösning. Du har en tidigare bakgrund inom IT, och har gärna också en utbildning inom området som fördjupat dina kompetenser. Vi ser gärna att du kommer in med en bredd inom rollen som supporttekniker, men där du valt att specialisera dig inom just nätverk.
För att fungera väl i rollen, och kunna vara en framgångsrik del av att bygga upp en NOC, krävs att du har djup kompetens inom TCP/IP-stacken, Routing/Switching, brandväggar och WLAN-tjänster. Du har tidigare erfarenhet inom installation, konfiguration, administration och felsökning inom nätverk. Du har även god erfarenhet inom säkerhetsarbete. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av säkerhetslösningar från Cisco, Fortinet och/eller Checkpoint.
Du har som minst en kunskapsnivå som motsvarar CCNA Routing & Switching, certifikat är självfallet önskvärt. Det är mycket meriterande för rollen om dina kunskapsnivåer motsvarar CCNP, med eller utan certifikat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av datacenterlösningar som WMware, övervaknings- och managementprodukter inom nätverk, Linux/Unix-miljöer, samt scripting.

För att lyckas i rollen har du ett skarpt sinne för service och trivs både i självgående roller samt i grupp. Du är pedagogisk, lösningsfokuserad och brinner för det du gör! Det är ett krav att du är flytande i svenska, i såväl tal som skrift.

Förmåner

Du kommer att vara anställd av Poolia som konsult de första 6 månaderna, är då samtliga parter nöjda kommer du att bli övertagen i anställning direkt av Atea. Som konsult erbjuds du möjlighet att ta certifikat och premieras om du lyckas. Det finns även möjlighet att delta på aktiviteter hos både Atea och Poolia. Vid din sida från Poolia har du mig, Marie Norén, som gärna agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på ditt uppdrag. Du kommer också ha en teamleader och en teamchef vid din sida som stöttar dig i det dagliga. Det får inte heller glömmas att du är en del av ett team där ni hjälps åt för att gemensamt nå framgång! Jag vill att du ska må bra och trivas under tiden du är anställd på Poolia och på Atea som du ska arbeta på. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Friskvårdsbidrag är en given förmån!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Rekryteringen hanteras av
Poolia