BMI Group (Roofing & Waterproofing) · Publicerad 11 sept

Strategisk inköpare till BMI!
Som Strategisk inköpare inom BMI ansvarar du för de regionala inköpen inom kategorin ”Installation Services”. (Danmark, Norge, Finland och Sverige). Tjänsten innefattar leverantörsansvar, både strategiskt och kommersiellt samt utveckling av nya och befintliga leverantörer. Du kommer att följa upp och rapportera utfall och nyckeltal samt genomföra analyser och säkerställa att uppsatta mål nås. Du har ett nära samarbete med produktchefer, platschefer, research & development samt de nordiska och den internationella inköpsorganisationen. Tjänsten rapporterar till Regional Procurement Director och är placerad i Malmö, med cirka 60-80 resdagar per år inom Norden och Europa.

Vad kommer du att arbeta med?
Din uppgift är att leda tvärfunktionella sourcingprojekt genom att koordinera alla affärsaktiviteter som behövs för att fatta inköpsbeslut, vilka genererar högsta kvalitet, tillförlitlighet och värde genom utvecklingen av starka affärsrelationer och starka strategiska allianser.
  • Analysera affärsprocesser och fastställa besparingsmöjligheter genom att påverka utbud och efterfrågan.
  • Införa och tillämpa lämpliga benchmark avseende konkurrenskraft, processer och riskhantering för att lösa komplexa frågeställningar samt leda initiativ för att åstadkomma bästa möjliga processer.
  • Upprätthålla statistik för leverantörsstyrning samt rapportering till ledningen
  • Utföra portfölj-/ leverantörsmarknads-/ och riskanalyser etc med syfte att föreslå ledningen bästa möjliga inköpsstrategier som harmonierar med företagets affärsstrategier och övergripande mål.
  • Utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade kategorier med syfte att åstadkomma kort- och långsiktiga besparingsmål.
  • Arbete med ramavtal och projektinköp enligt beslut från ledningen
  • Förhandla och sluta skriftliga ramavtal
  • Definiera, mäta och följa upp prestation inom tilldelade inköpskategorier och upprätthålla statistik för projektframsteg.
  • Leda datainsamlingsprocessen för att kontinuerligt uppdatera och identifiera användarkrav.
Vem är du?
För att vara aktuell för denna roll har du relevant högskoleexamen samt 8 års praktisk erfarenhet av liknande arbete på ett större bolag. Som strategisk inköpare är du initiativtagande och självgående. Vi ser gärna att du har en mycket god samarbetsförmåga samt insikt och förmåga att anpassa ditt sätt att förmedla ett budskap till mottagaren. För dig är det självklart att skapa förtroende och du är länken mellan våra leverantörer och vår verksamhet med många olika kontaktytor, både externt och internt. Du har förmågan att stödja verksamheten på ett serviceinriktat sätt samtidigt som du är tydlig med hur inköp inom BMI ska genomföras och vilka krav som därmed ställs på verksamheten. Du arbetar strukturerat och är bra på att analysera och lösa problem på ett konstruktivt sätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Icopal AB med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Hägglöf på malin.hagglof@wise.se eller 076 0001864.

För att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess både personlighetstester och intervjuer. Urvalet sker löpande och sista ansökningsdagen är 23 september. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Wise Professionals är Rekryteringsbyrå som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar - på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken och tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om Icopal - part of BMI Group
Med mer än 165 års erfarenhet, är BMI-koncernen ledande inom taktäckning och vattenlösningar samt energieffektiva skorstenssystem över hela Europa. Våra starka kundinriktade varumärken är en viktig drivkraft för våra affärsframgångar i mer än 35 länder runt om i världen. I Sverige representeras BMI av Icopal AB och Monier Roofing AB med dotterbolag som båda har starka lokala varumärken och lokal egen produktion i Malmö, Jönåker, Vittinge, Grythyttan, Viskafors och Bjästa. För mer information, besök www.bmi-group.com eller www.icopal.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp

Inga fler liknande jobb tillgängliga