BayWa r.e. Scandinavia · Publicerad 13 juli

Poolia söker för rekrytering till BayWa r.e. Scandinavia AB en drivande och kommunikativ Teknisk och/eller Matematisk Projekteringsledare inom förnyelsebar energi. Befattningen är på heltid och placerad vid BayWa r.e.s kontor i Malmö.

Vill du få en viktig roll i BayWa r.e.s fortsatta expansion i Norden och Baltikum? Vill du vara med och skapa värde med grön energi i en positiv och hållbar samhällsutveckling? Då har vi kanske ditt nästa jobb!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i en internationell koncern inom förnyelsebar energi med fokus på i första hand vind men även sol och som präglas av stark tillväxt- och entreprenörsanda, där viljan att bidra till en hållbar samhällsutveckling i Norden och Baltikum genomsyrar hela verksamheten.

Vi söker dig som vill ta ansvar och har ett aktivt engagemang för att driva våra nya och befintliga projekt inom vind och sol från initial utredning och förstudie till lagakraftvunna tillstånd. Projekten driver du självständigt. Du når dina mål genom långsiktigt och uthålligt arbete i ett nära samarbete med dina kollegor i bolaget och anlitade konsulter.

Du får en nyckelroll i bolaget då du helt eller delvis ansvarar för att driva nya och befintliga projekt inom förnyelsebar energi i mål. Ditt arbete är mångfacetterat och du driver aktivt varje projekt genom de olika faserna fram till nödvändiga tillstånd. Du kommer att på avdelningsnivå ansvara för de tekniska och de vind- och produktionsrelaterade frågorna i samband med tillståndsprocessen som vid utvärdering av potentiella projektförvärv och inför investeringsbeslut av byggnation.

Du driver olika faser i tillstånds- och utvecklingsprocessen, upprättar miljö-konsekvensbeskrivningar, designar parker, beräknar ljud- och skuggpåverkan, upprättar produktionsberäkningar samt ansvarar för att samordna och kvalitetssäkra de utredningar som ingår i utvecklingsarbetet. Du kommer även att arbeta med vår förvaltningsorganisation i frågor rörande kontrollprogram, produktionsoptimeringar mm. Att aktivt hantera risker och möjligheter är naturligt för dig.

Du är en mycket god kommunikatör då du har tät kontakt med markägare, kommuner och länsstyrelser samt andra myndigheter. Du representerar också BayWa r.e. Scandinavia AB gentemot beslutsfattare och berörda grannar m.fl. Ett brett intresse och förståelse för såväl miljö som teknik inom förnyelsebar energi och olika samhällsfunktioner är därför av stor vikt för att lyckas i rollen som Projekteringsledare vid BayWa r.e., liksom förmågan att ta tag i olika former av uppgifter; såväl stora som små.

Den vi söker skall även vara eller bli bolagets expert på vindmätningar och produktionsberäkningar både vad gäller vind och sol.

Du kommer inledningsvis att främst att arbeta med affärer i Sverige men på sikt även jobba med övriga Norden och Baltikum.

Utbildning/Erfarenhet

Du har relevant högskole-/universitetsutbildning inom teknik, naturvetenskap eller matematik, gärna med inriktning på energi eller miljö.

Du har troligen några års erfarenhet av liknande arbete alternativt att du är nyutexaminerad med en attityd och hunger av att snabbt komma in i yrket.

Du har goda kunskaper om och vana av att använda datorer med komplexa och avancerade programvaror samt även förmåga att utveckla egna applikationer utifrån på marknaden vanligen förekommande basprogram (tex Excel). Vi värdesätter om du har goda kunskaper inom dataprogrammet WindPro samt av något GIS-program, vi använder själva ArcGIS.

Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift då du egenhändigt kommer att författa miljökonsekvensbeskrivningar m m och ha en aktiv roll i samråd och annan kommunikation.

Du trivs i en roll där du kan arbeta aktivt, långsiktigt, strukturerat och med stor noggrannhet. Då du i denna roll har många kontaktytor, kommer din kommunikativa och diplomatiska sida till stor användning.

Din arbetsinsats och ditt engagemang är av avgörande betydelse för att BayWa r.e. Scandinavia AB ska kunna uppnå uppsatta mål för verksamheten. Vi förväntar oss ett konsultativt och affärsmässigt förhållningssätt i kombination med ett starkt engagemang för miljöfrågor.

BayWa

BayWa r.e. Scandinavia AB ägs av BayWa r.e. renewable energy GmbH och erbjuder marknaden oberoende helhetslösningar för projekt och tillgångar inom förnybar energi i Norden och Baltikum. Företaget etablerades 2006 och började med att utveckla vindparker i södra Sverige. Idag har vi breddat våra tjänster och erbjuder helhetslösningar inom förnybar energi i samarbete med andra delar av BayWa Group. Inget uppdrag är för litet och inget för stort för oss.
BayWa r.e. renewable energy GmbH, ett helägt dotterbolag till BayWa AG, ansvarar för BayWa-gruppens verksamhet inom området förnybar energi. BayWa r.e. som grundades 2009 och har sitt säte i München fungerar som holdingbolag för flera affärsintressen inom områdena solenergi, vindenergi, bioenergi och geotermisk energi.

Företagets affärsverksamheter sträcker sig från projektutveckling och genomförande till konsulttjänster samt handel med material för solcellsanläggningar. Företaget täcker hela spektrumet för professionell anläggningssupport, inklusive underhåll. Andra tjänster från BayWa r.e. inkluderar: kommersiell driftförvaltning av anläggningar, handel med förnybar energi, handel av biometan liksom försäljning av bioenergi och biogas till både privata och kommersiella kunder. Företaget verkar internationellt med Europa och USA som kärnmarknader.

BayWa AG (München) är ett börsnoterat företag som etablerades 1923 och som driver sin verksamhet från en internationell plattform vars huvudsakliga verksamhetssektorer är: jordbruk, energi och byggmaterial. Läs mer på Nordic.baywa-re.com/se/
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 aug
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga