Byggnadsfirman PME · Publicerad 3 okt 2019

Byggnasdsfirman PME är ett spännande och välskött byggföretag som skaffat sig ett gott rykte som en seriös och långsiktig partner inom bygg- och montageentreprenader över hela landet. Som Kalkylingenjör på PME har du en mycket viktig roll då det är resultatet av dina beräkningar som gör att vi får in rätt projekt till rätt förutsättningar.

Vi kan erbjuda ett spännande och utvecklande arbete i en miljö där vi värnar om varandra och där vi gör mycket roligt tillsammans - både på och utanför arbetstid. Då vi är inne i en intressant tillväxtfas kommer du ges stora möjligheter att utvecklas såväl kompetens- som karriärmässigt.

Om tjänsten

Som kalkylingenjör är ditt övergripande ansvar att ta fram bygg- och projektkalkyler samt säkerställa att dessa efterföljs på fältet. I rollen arbetar du med förfrågningar och den kalkylering som ligger till grund för nya anbud. Utifrån ritningar, materialspecifikationer och tidplaner skapar du det underlag som krävs för att beräkna byggkostnader på våra framtida projekt. Under projektens genomförande arbetar du med uppföljning av kalkylerna för att säkerställa att budgetmål efterlevs.

Arbetet är självständigt men du arbetar naturligtvis inte ensam. Du kommer ha ett nära samarbete med arbetschef, projektledare och arbetsledare och bland dina externa kontakter finns såväl våra kunder som underentreprenörer.

Vem är du?

Vi letar efter dig som har en bakgrund inom byggbranschen och därför är väl införstådd med dess arbetssätt, förhållningssätt och branschkultur. Utifrån denna erfarenhet har du en god helhetsförståelse av processen inför ett bygge. Du har självfallet även erfarenhet av kalkylering, räknearbete och att lämna priser, vilket ger dig en genomgående förståelse för mängdning och anbudskalkyler.

För att vara framgångsrik i ditt kalkyleringsarbete är det viktigt att du har en förståelse för entreprenadjuridik samt har viss erfarenhet av detta. Denna erfarenhet tror vi ger dig en förmåga att ställa rätt frågor, samt att planera och hantera kalkyleringsarbetet mer effektivt.

Du är mycket samarbetsvillig i din yrkesroll och har en hög kommunikativ förmåga. Du är även ödmjuk inför andras kompetens, och har förmågan att ta med flera olika perspektiv i en bedömning. Dock är du tillräckligt självständig för att kunna argumentera för den lösning du ser som mest effektiv efter en sådan vägning. Som person är du strukturerad, metodisk och effektiv.

Du har erfarenhet av att arbeta i något uträkningssystem såsom BidCon, Sektionsfakta och Nybyggnadslista. Du har körkort och behärskar svenska och engelska väl.

Om verksamheten

Vi är ett företag som över tid har lyckats expandera framgångsrikt och har idag ca 80 medarbetare som i huvudsak sysslar med bygg- och montageentreprenader. Vi säkerställer helhetslösningar för er som söker hjälp med bland annat montage av betong- och stålprefabricerade element, stomkomplettering, fasadarbeten, takarbete, fönsterbyte eller badrumsrenovering. Vi hjälper er med allt, från lagning av hål till större projekt, för fastighetsägare! Med stor kunskap och lång erfarenhet ser vi till att finna de lösningar som underlättar ert arbete efter era behov.

Genom åren har vi lyckats få förtroende och nöje att få utföra olika uppdrag åt Sveriges ledande aktörer på marknaden, vilket har resulterat i blomstrande och fortlöpande samarbete. Vår strävan är att kontinuerligt vara uppdaterade när det gäller både de kompetenser och utbildningar som hög kvalité på utfört arbete kräver.

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Poolia och all inital kontakt gällande tjänsten sker via dem. Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag varför vi ber er att skicka in er ansökan snarast.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 okt 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga