Diaverum · Publicerad 28 jan

Skulle du vilja arbeta i ett företag som höjer människors livskvalitet? Har du några års arbetslivserfarenhet av såväl redovisning, bokföring och controlling och vill med dessa erfarenheter ta nästa steg i karriären? Är du skarp i dina analyser och vill arbeta i en bred roll nära verksamheten? Bra, då ser vi fram emot din ansökan!

Diaverum är en av världens ledande, fristående leverantörer av njursjukvård som dagligen bidrar till en bättre vardag för sjuka människor. Vi söker nu en Ekonomichef/Controller till vårt kontor med placering Lund/Malmö. I denna roll kommer du ha ett brett helhetsansvar för löpande ekonomiarbete, uppföljning och analys för vår svenska verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som Ekonomichef/Controller kommer du att driva ekonomifunktionen för vår svenska klinikverksamhet.

Det är en aktiv och operativ roll i organisationen där du på månadsbasis besöker klinikerna för uppföljning, stöttning och utbildning kring ekonomifunktionen i stort samt relevanta nyckeltal. Vidare bildar du ett tight team med Country Managing Director, som du också rapporterar till, för att supporta med analyser och beslutsunderlag för strategi och verksamhetskritiska frågor.

Dina huvudsakliga uppgifter i denna tjänst är:
 • Ha ett helhetsansvar för ekonomin i den svenska klinikverksamheten
 • Ansvara för löpande redovisning, moms-, F-skatt samt inkomstdeklaration, likviditetsplanering, månads- och årsbokslut, rapportering och årsredovisning (K3)
 • Kostnadsuppföljningar och analyser kring verksamheten
 • Upprätta budget och forecast och tät uppföljning med klinikerna gentemot dessa
 • Vara delaktig i att lägga strategisk plan kring verksamheten framåt
 • Utveckla ekonomifunktionens processer och rutiner
Förutom att ta helhetsansvar för ekonomifunktionen, kommer du att få möjlighet att direkt påverka och utveckla affären som del av den svenska ledningsgruppen.

Tjänstgöringsgrad 75-100% enligt överenskommelse. Tjänsten innefattar cirka fem resdagar/månad.
Du kommer vara placerad på huvudkontoret i Lund t.o.m. juni 2019, därefter i nybyggda lokaler i Malmö (Hyllie).

Detta är en perfekt roll för dig som redan är bekväm i den breda ekonomirollen men som söker ett större ansvar.

Vi söker dig med
 • Högskole-/universitetsexamen med inriktning redovisning/controlling
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet i en bred ekonomiroll som innefattat löpande redovisning, bokföring, bokslut, inkomst/moms/skattedeklaration och årsredovisning
 • Goda kunskaper och erfarenhet inom controlling så som analys, avstämning och uppföljning
 • Mycket goda kunskaper i MS Office, särskilt Excel och Powerpoint
 • Obehindrade språkkunskaper i såväl svenska som engelska, tal och skrift
 • Även om rollen inte medför direkt personalansvar ser vi ledarerfarenhet som meriterande
För att lyckas i rollen söker vi dig som är självgående och tar personligt ansvar för att driva ditt arbete framåt. Du är analytiskt lagd och är skarp i dina analyser. Utöver ditt naturliga sifferintresse är du en people-person som på ett pedagogiskt och stöttande sätt stöttar våra klinikchefer kring ekonomin.

För att trivas i rollen tror vi att du motiveras av att ta ett helhetsansvar och sätta struktur men som inte blir nöjd där utan som ständigt förnyar och förbättrar våra processer/rutiner/arbetsmetoder i takt med att verksamheten utvecklas.

Ansökan

Vill du vara med på denna viktiga och spännande resa? Då ser vi fram emot din ansökan. Du söker genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga CV och personligt brev.

Vi går igenom urvalet löpande så vänta inte med din ansökan.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Madeleine Klingryd på madeleine.klingryd@diaverum.com.

För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Johanna Isberg på johanna.isberg@roirekrytering.se

Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Om oss

Diaverum är en av världens ledande, fristående leverantörer av njursjukvård. Gruppens globala omsättning är 727 miljoner Euro och vi är etablerade i 19 länder med mer än 11 000 anställda. Våra värdeord kompetent, inspirerande och passionerad driver en kultur präglad av kontinuerlig förbättring av vårt tjänsteutbud, vilket säkerställer att våra patienter får bästa tänkbara behandling för att förbättra deras livskvalitet. Diaverum Sweden har 5 kliniker i Falköping, Solna, Södertälje, Nacka samt Järfälla och omkring 60 anställda som vårdar omkring 200 patienter. Vid huvudkontoret i Lund sitter ledningsgruppen för Sverige samt koncernövergripande funktioner såsom IT, Finance och Medical. För mer information besök gärna Diaverums hemsida www.diaverum.com.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga