E.ON · Publicerad 19 okt

Company description:

E.ON Elnät levererar el till över en miljon kunder. Vårt elnät är drygt 130 000 km långt, vilket motsvarar nästan tre varv runt jorden. Vi har cirka 600 medarbetare från Malmö i söder till Sollefteå i norr. E.ON Elnät omsätter lite drygt sju miljarder kronor årligen.

Job description:

Till E.ON Elnät med placering i Malmö söker vi en Teleingenjör inom teknisk kommunikation Teleingenjör inom Teknisk kommunikation

Gruppen Teknisk kommunikations huvudsakliga uppgift är att erbjuda kvalificerade tjänster inom kommunikation- och fjärrkontrollsystem. Systemen som vi i gruppen till största delen arbetar med används främst för styrning och övervakning av elnät. Samtidigt som vi förvaltar och bygger ut vårt befintliga kommunikationsnät, så gör vi omvärldsanalys av ny teknik, för att vara väl rustade inför morgondagens kommunikationssystem. Vi välkomnar därför dina åsikter och engagemang i strategiska frågor som rör framtida utvecklingsmöjligheter.

De operativa delarna av uppdraget som felsökning, utbyggnad, förebyggande underhåll m.m. utförs av entreprenörer med tät dialog gentemot oss. Du förväntas därför kunna bidra även på ett tekniskt/operativt plan i det dagliga arbetet.

Huvudsakliga uppgifter:
  • Förprojektering av nya stationer gällande kommunikationsbehov samt hantering av frekvenstillstånd
  • Felärendehantering gentemot entreprenör
  • Radiolänk-projektering och nätdesign, helt eller delvis tillsammans med entreprenör
  • Teknisk support rörande kommunikations- och fjärrkontrollutrustning
  • Medverka och säkerställa genomförande av nya kommunikationsprojekt, driftsättning och löpande kontroll av anläggningar i fält.
  • Hantering av Stations LAN och vårt IP-baserade servicenät
  • Hantering av frågor gällande vårt NMS (Network management system)samt hantering av systemet i sigDitt team som ingår i driften ombesörjer hela E.ON Elnät:s distributionsområde. Med denna geografiska spridning, både av medarbetare i gruppen och av teknisk utrustning, är det viktigt att arbetsmässigt kunna täcka upp för varandra och ha samma grundkunskaper gällande kommunikationsnätets uppbyggnad. Samtidigt som vi inom gruppen har våra olika ansvarsområden/professioner, exempelvis: master och teknikbodar, radiolänk, IP-nät, SDH/PDH, fjärrkontrollutrustning, telematik, dokumentation, övervakningsnät m.m.Din placeringsort blir Malmö och resor ingår som en naturlig del av arbetet, främst över dagen, men även övernattningar förekommer. Körkort B erfordras.
Required profile:

Som Teleingenjör behöver du följande kvalifikationer

Du har i grunden en högskoleutbildning inom telekommunikation, IT, elektronik eller elkraft, alternativt motsvarande praktisk erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Vi tror att du har några års erfarenhet av arbete med opto och radiobaserade kommunikationssystem samt SDH, PDH och Ethernet teknik. Erfarenhet av NMS (Network Managing System) för dessa tekniker samt IEC61850 och IP/ MPLS teknik är ytterligare meriterande.

Det är viktigt med en helhetsyn och stor förståelse för ändamålet för våra system och vårt uppdrag Vi ser gärna att du har en pedagogisk ådra så att du, för organisationen, kan presentera aktiviteterna i gruppen och att du kan föra dialog med våra entreprenörer, för att säkerställa att deras arbete och metoder motsvarar våra krav och specifikationer för hur kommunikationsnätet byggs och utformas.

Som person drivs du av att lösa problem och att nå uppsatta mål. Vi söker dig som tycker om att arbeta serviceorienterat, både på egen hand och i nära samarbete med kolleger. Kommunikationen är därför en viktig del i arbetet varför du behöver kunna utrycka dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt i dina personliga egenskaper, där en viktig ingrediens är att du gillar att jobba i team.

För dig som har viljan att utveckla dina egna och teamets förmågor/kompetenser, ges goda möjligheter till professionell utveckling inom E.ON.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef, Johan Persson, +46 706244064

För fackliga frågor, vänligen kontakta:

Sofia Gustavsson, Unionen, +46 703 066065

Victor Bagge, Akademikerna, +46 702678437

Johanna Sellevi, Ledarna, +46 702 241924

Henrik Windahl, SEKO, +46 702 282533

E.ON strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.

What we offer:
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
E.ON Elnät levererar el till över en miljon kunder. Vårt elnät är drygt 130 000 km långt, vilket motsvarar nästan tre varv runt jorden. Vi har cirka 600 medarbetare från Malmö i söder till Sollefteå i norr. E.ON Elnät omsätter lite drygt sju miljarder kronor årligen.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga