ENERCON GmbH Filialen · Publicerad 30 dec 2019

Har du en bakgrund inom teknik, erfarenhet av att utbilda samt är pedagogiskt lagd? Brinner du för att leverera kvalitet i en verksamhet där du får möjlighet att bidra samt utveckla din egen kompetens? Då är det dig vi söker efter!

ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen och vi är stolta över vår verksamhet som bidrar till en bättre värld! Vi erbjuder dig en möjlighet att tillträda en spännande roll med ett sammansvetsat team som alla är goda ambassadörer för ENERCON!

Rollen
I rollen som Health & Safety Trainer kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde vara att planera och genomföra utbildningar för såväl nyanställda som befintliga medarbetare på ENERCON. Vi värderar säkerheten och högt och i tjänsten som H&S trainer blir en av dina viktigaste arbetsuppgifter att lära ut hur vi arbetar säkert. Du kommer driva verksamheten utifrån fastställda mål och i din tjänst ingår även att hålla dig uppdaterad kring svensk standard för arbetsmiljöarbete för att kunna uppdatera och anpassa våra utbildningar därefter. Du kommer aktivt delta ute i kärnverksamheten för att hålla dig uppdaterad om ENERCONs produkter samt utmaningarna för såväl medarbetare som vindkraftsbranschen i stort. Som Health & Safety Trainer kommer du bland annat ansvara för att:
  • Genomföra utbildningar, baserat på fastslaget undervisningsmaterial, anpassat till svenska standarder och förhållanden
  • Övervaka och utvärdera utbildningsbehov samt skapa, uppdatera och utveckla utbildningsmaterial
  • Utveckla och upprätthålla egen kompetens genom att aktivt delta ute i verksamheten, interna utbildningar, vara uppdaterad på svenska lagar/regler/föreskrifter samt kontinuerligt uppdatera sig om Enercons produkter samt vindkraftsbranschen
  • Tidrapportering och övrig administration
  • Administration i samband med utbildningar
Du kommer först och främst att utföra utbildningar i Sverige men även internationella utbildningar kan förekomma. Det förutsätter att du känner bekväm i att utföra utbildningarna på engelska samt att du är intresserad av att resa i tjänsten. Tjänsten är placerad på ENERCONs kontor i Malmö och du rapporterar direkt till HR Manager.

Din bakgrund
Vi söker dig som har några års erfarenhet från en liknande roll eller som idag arbetat ute på fält, där det bästa du vet är att ta hand om och lära upp nya medarbetare. Du värderar säkerhet högt och är trygg i din person. Du har en avslutad gymnasieutbildning och mycket goda kunskaper inom el/elkraft/mekanik/arbetsmiljö samt brinner för att lära ut! Då utbildningarna kommer att hållas på såväl svenska som engelska så förutsätter det att du känner dig mycket bekväm i båda språken - såväl i tal som i skrift. Om du har erfarenhet från energibranschen ser vi det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet från HLR-utbildningar.

Personliga egenskaper
Du brinner för hälsa och säkerhet och har ett stort intresse för utbildning och att få andra att förstå. Då säkerhet är A och O på ENERCON förutsätter vi att du värdesätter kvalitet och är noggrann i ditt arbete. Då en del av arbetet går ut på att utvärdera och utveckla utbildningsverksamheten vill vi att du är driven, van vid att ta egna initiativ samt är duktig på att arbeta självständigt. Du är pedagogisk, lyhörd och duktig på att bygga relationer, inger förtroende och inte minst - du ska vara riktigt duktig på att lära ut!

Vi erbjuder
ENERCON erbjuder dig en spännande arbetsplats inom en bransch som är i ständig utveckling och som är mån att bidra till att skapa en hållbar värld och tillvara jordens begränsade resurser!

I denna roll på vårt Training Center blir du del av ett team med stort engagemang och hjärta. Vi är måna om att ständigt utveckla vårt Training Center och leverera utbildning i världsklass! Vi har ett gott rykte inom ENERCON vilket vi är väldigt stolta över, något som vi arbetar dedikerat med att fortsatt upprätthålla. Välkommen till oss!

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på kontoret i Malmö. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Vi är måna om att du ska trivas hos oss och din anställning kommer inledas med en introduktion där du kommer bli en certifierad H&S Trainer på ENERCON.

Tillträde sker med hänsyn till uppsägningstid.

Om ENERCON
En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen.

Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett familjeföretag som idag ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där uppfinnaren Alois Wobben grundande företaget 1984. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Malmö.

Mer information om koncernen finner du på: http://www.enercon.de/en/home/

https://www.youtube.com/channel/UCNiZXEFGLjap3rvziYRLtpw

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

För frågor rörande rollen eller företaget välkommen att kontakta HR Chef, Ylva Lindgren, 0730 67 63 66 alternativt vår Teamleader på Training Center, Rickard Gudbrand, 0733 23 53 56

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga