Espresso House · Publicerad 23 feb 2021

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Head of Payroll ansvarar du för att leda och utveckla vårt löneteam (1-3 st) för att säkerställa kvalité, kompetens och service i bolagets löneprocess, dvs. från tidrapportering till utbetalning av lön, till såväl tjänstemän som kollektivanställda i Sverige. Även om lönerna i Norden samt Tyskland är outsourcade, är det du som har huvudansvaret, vilket innebär att du ska kunna hoppa in och stötta upp i det förberedande lönearbetet där och svara på frågor i alla länder.

Vi behöver dig som kan administrera och vara med och utveckla de system som finns att tillgå för att driva avdelningen framåt i strävan mot en effektivare lönehantering.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
  • Lönehantering utförd i alla våra länder (I Sverige in house och i övriga länder via en BPO partner)
  • Leda den dagliga driften på lönekontoret samt deltaga och ansvara för det löpnade lönearbetet, såsom rapportering till myndigheter, semesterårsskifte samt pensioner.
  • Representera lönekontoret i diverse projekt
  • Kontakt med anställda och partners via frågeportalen
  • Deltaga och hålla presentationer/utbildningar inom företaget.
  • Vara systemägare för våra system på lönekontoret och se till att dessa på bästa sätt, interagerar med de andra systemen företaget använder.
  • Skapa rapporter i Excel
  • Vara med och sätta processen för lönehanteringen i företagets alla länder.
Du rapporterar till vår Chief People Officer; Maria Flaig och tjänsten är placerad i Malmö.

Kompetenskrav
Vi ser att du som söker har god förståelse kring hela löneprocessen och har flerårig erfarenhet av självständigt lönearbete med stora volymer av lönespecar. Du är van vid att tolka kollektivavtal, lagar och avtal, har mycket goda kunskaper i Excel och en god förståelse för systemintegrationer och systemhantering. Det är önskvärt om du har kunskap om löner i ett eller flera av de länder vi opererar i men en vilja att lära är essentiellt. Engelska behöver du behärska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och trivs i en snabb och föränderlig verksamhet. Hos oss har du ett stort eget ansvar, och rör dig prestigelöst mellan strategiska och operativa frågor. Du är bra på att bygga förtroende och skapa samarbete på alla nivåer och länder inom bolaget. Du har god kommunikativ förmåga, hög integritet och ett intresse i att utvecklas inom lön ur ett nordiskt perspektiv. Vi tror att du vill driva och utveckla både processer och ditt team med hjärta, engagemang och stolthet.

Om Espresso House
Espresso House är Nordens ledande och snabbast växande coffee shop-varumärke med över 400* coffee shops fördelat på fem länder; Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Alla coffee shops drivs i egen regi och den första öppnade i Lund 1996. På Espresso House serveras högkvalitativt kaffe, bakverk och bröd bakat i eget bageri samt sallader och mat i en härlig atmosfär. Espresso House har över 5000 passionerade baristor som alla brinner för kaffe och delar samma vision; att ge världens bästa kaffeupplevelse till världens bästa gäst!

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Hägglöf, malin.hagglof@wise.se. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 14 mars 2021. Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
15 mars 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Löner & Förmåner

Inga fler liknande jobb tillgängliga