Förskoleförvaltningen · Publicerad 5 apr 2019

Du kommer tillsammans med förskolechefen, övriga biträdande förskolechefer och förste förskollärare ingå i ledningsgruppen i ditt förskoleområde. Ledningsgruppen ska kontinuerligt arbeta för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen. Som biträdande förskolechef har du medarbetaransvar och ger stöd till medarbetaren genom prioriteringar och coaching. Du leder och samordnar bemanningen. Genom en god resursplanering och ett närvarande ledarskap lägger du grunden till en stabil verksamhet. Du bistår förskolechefen med att planera, följa upp, utvärdera och utveckla enhetens förskolor. Ett urval av arbetsuppgifter som biträdande förskolechefen har: * Medarbetaransvar * Resursplanering och bemanningsplanering * Arbetsmiljöfrågor * Medverka vid rekrytering av medarbetare * Medverka vid rehabilitering av medarbetare

Kvalifikationer
* Pedagogisk utbildning gärna på högskolenivå och erfarenhet från förskoleverksamhet alternativt annan pedagogisk verksamhet. * Väl förtrogen med läroplanen och övriga styrdokument. * Erfarenhet av att leda och coacha medarbetare. * Erfarenhet från bemanningsplanering och schemaläggningsarbete. * Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. För att lyckas i rollen har du förmågan att se helheten inom din verksamhet. Du är tydlig, coachande och drivande i ditt ledarskap. Som person fattar du nödvändiga beslut som leder verksamheten framåt. Vi ser att du är strukturerad och har förmåga att organisera med fokus på mål, resultat och kvalitet. Du kan arbeta självständigt samtidigt som ett gott samarbete med ledning, kollegor, medarbetare och vårdnadshavare är en förutsättning. Förmågan att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt sätt.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Förskoleområdet ligger i östra delen av Malmö och består av sex förskolor, Mossebo, Sommarängen, Höja, Jägersro, Kvisttofta och Bellisgårdens förskolor. Vi har nu behov av att rekrytera en biträdande förskolechef till Mossebo och Sommarängens förskolor. Som biträdande förskolechef hos oss kommer du ingå i en ledningsgrupp tillsammans med förskolechef, tre förste förskollärare och ytterligare två biträdande förskolechefer. Vi är en stark och sammansvetsad ledningsgrupp som är drivande, engagerade och har nära till skratt. Vårt arbete utgår från våra värdeord: Tillit Vi visar förtroende för organisationen, medarbetarna och varandra. Vi använder varandras kompetenser och utgår från att alla gör sitt bästa. Alla har ett ansvar för att be om hjälp vid behov. Tillåtande kultur. Solidaritet Vi har en helhetssyn med ett gemensamt ansvar för alla barn i vårt område i Öster i Malmö. Genom att ha insyn i varandras verksamheter fördelar vi våra tillgångar där de behövs. Vetskapen om att vi får hjälp av varandra om behov finns gör att vi kan dela stort och smått. Om hjulet är uppfunnet delar vi med oss och använder det! Glädje Glädje, nyfikenhet och förundran ska genomsyra arbetet. Vi väljer att fokusera på det positiva och framgångsfaktorerna. Det du tar med dig in sätter stämningen och skapar ringar på vattnet. Vi gläds med våra egna och varandras framgångar. Mod Ifrågasätta och utmana för att kunna förändra både sig själv och verksamheten. Reflektera över sig själv och sitt handlande för att kunna utvecklas. Hålla i och hålla ut. Bejaka olikheter. Utmana det förgivettagna. Dela med sig av sina med och motgångar för att lära, berika, bredda våra erfarenheter samt fördjupa vår förståelse. Förutom samarbetet med kollegorna i din ledningsgrupp erbjuds du också samarbete och stöd av administrativt team, pedagogiskt utvecklingsteam, psykolog och specialpedagogteam. Som biträdande förskolechef ingår du i ett välfungerande nätverk för alla biträdande förskolechefer i hela vårt utbildningsområde.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 apr 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Lena Borglin

Inga fler liknande jobb tillgängliga