Förskoleförvaltningen · Publicerad 18 nov 2019

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Är det du som kommer komplettera oss? Vi söker dig som vill vara med och forma barnens bästa förskola. En nyfiken medforskande förskollärare som tar vara på barnens intresse och driver arbetet framåt. Vi söker dig som vill vara med och utveckla våra pedagogiska miljöer. Våra miljöer är av stor betydelse, vi strävar efter inspirerande, inbjudande, tydliga och förändringsbara miljöer. Utgångspunkten i vårt ständiga utvecklingsarbete är barngruppens behov. På vår förskola vill vi ge barnen möjlighet till olika uttrycksformer därför söker vi dig som är van att arbeta med olika uttrycksformer där din egen kreativitet är den som formar undervisningen. Vår ateljérista hjälper oss att skapa miljöer som inbjuder till skapande. Tillsammans med barn och pedagoger jobbar hon på avdelningar och i vår gemensamma ateljé. Vi ser gärna att du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation då vi tror att det är ett verktyg som möjliggör barnens delaktighet och inflytande i utbildningen. Tillsammans med kollegor, förste förskollärare och ateljérista får du möjlighet att driva lärandeprocesser och utveckla verksamheten. I det systematiska kvalitetsarbetet kan både förste förskollärare och ateljérista bli ditt bollplank. Till vårt förfogande har vi även ett professionellt utvecklingsteam som vi ständigt involverar i våra utvecklingsfrågor. Du får möjlighet att tillsammans med barnen använda teamets magiska miljö Krossverket. Där kan du få mycket inspiration och idéer som bidrar till utveckling av verksamheten. Vi jobbar utifrån ett gemensamt tema som idag är Jag och vår värld. Utifrån frågeställningar jobbar varje avdelning med olika projekt. Det är barnens hypoteser och frågor som driver vårt arbete framåt och styr val av projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Vårt förskolområde omfattas av Arkitekten, Snödroppen, Hyacinten och Järavallens förskolor. Området leds av rektor tillsammans med två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. Vi ser kollegialt lärande som vår största drivkraft och genom olika forum skapar vi tid för att utveckla vår verksamhet. Våra förste förskollärare finns nära den dagliga verksamheten och stöttar i det pedagogiska arbetet, i reflektioner och utformning av såväl tematiskt arbetssätt som övrig verksamhet. Arkitektens förskola startade sin verksamhet 2013. Det är en stor förskola med 9 avdelningar 4st 1-3 års avdelningar och 5st 3-5 års. Byggnaden består av två plan och förskolan har en parkliknande utemiljö som lockar och inspirerar till lek och lärande.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 dec 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Förskollärare

Inga fler liknande jobb tillgängliga