Förskoleförvaltningen · Publicerad 9 sept 2019

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Du ska vara väl förtrogen med förskolans styrdokument och vad det innebär för dig som förskollärare. Du ska vara van vid att både planera och reflektera över den utbildning som du erbjuder barnen tillsammans med ditt arbetslag och alltid ha ett tydligt mål och syfte med det du gör.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt: - Professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. - Ser värdet av det kollegiala lärandet och har god samarbetsförmåga. - Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt. - Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda. - Arbetar mot uppsatta mål och styrdokument. - Bidrar till utveckling av vår verksamhet med barnen i fokus.

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidare anställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning tills du fått din legitimation. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Hos oss på Högaholms förskola kan du som förskollärare göra skillnad. Du kommer få vara delaktig i barnens utvecklingsresa till ansvarskännande samhällsmedlemmar. Vi söker dig som har ett stort engagemang och arbetssätt som utmanar och stimulerar. För att göra ditt arbete så utvecklande som möjligt erbjuder vi dig: - Närvarande ledning - Nära samarbete med förste förskollärare - Egen tid för reflektion - Kollegialt lärande i samtalsgrupper - Förskollärarforum med stöd av våra förste förskollärare Högaholms verksamhet bygger på demokrati, solidaritet och jämställdhet. Vi utgår från det kompetenta barnet och verksamheten planeras utifrån barngruppens intresse, mognad och behov. Vi erbjuder inspirerande utmaningar och möter barnen utifrån deras individuella förutsättningar. Förskolan arbetar också för att på bästa sätt lägga grunden för barnens livslånga lärande. Vi vill att barnen ska känna glädje och trygghet under sin vistelse på förskolan. Vårt förhållningssätt grundas på respektfullhet och lyhördhet i det dagliga umgänget och i samtalen med barnen. Barnen uppmuntras att ta egna initiativ och göra aktiva val. Alla barn skall uppleva sig värdefulla och som en tillgång i gruppen. På förskolan har vi två avdelningar med barn i åldrarna 1-3 och två avdelningar med barn i åldrarna 3-5. På avdelningarna med barn i åldrarna 1-3 år arbetar de med olika stationer där barnen kan söka sig utifrån det egna intresset med hjälp av lutsare/löpare.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
29 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Förskollärare
Kontakt
Mejla Katharina Lindhe

Inga fler liknande jobb tillgängliga