Förskoleförvaltningen · Publicerad 27 sept 2019

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument med läroplanen som bas. Samt planerar, genomför, och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Du värdesätter ett kollegialt lärande och anser att med ett välfungerat samarbete kan man komma långt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt skolverket krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi gärna att du har följande egenskaper/förhållningsätt: Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Att du vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. Vi vill att du ska kunna se värdet av det kollegiala lärandet. Att kunna vara flexibel då olika barngrupper kräver olika arbetssätt. Vi ser gärna att du bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

Varmt välkommen med din ansökan! Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Nu söker vi dig som vill vara med och forma barnens bästa förskola på Stockrosens förskola! Du är välkommen till ett arbetslag och en arbetsplats som andas lust till utveckling. Precis som barnen är vi inte - vi blir! Vi vill gärna träffa dig om du, liksom vi, värdesätter ett positivt förhållningssätt och bemötande. Stockrosens förskola består av 4 avdelningar med åldrarna 1-3 samt 4 avdelningar med åldrarna 3-5. Förskolan ligger i Rosengård med promenadavstånd till Rosengårds bibliotek samt ett flertal lekplatser. Stockrosens förskola omges av en stor och grönskande utegård som lockar och inspirerar till lek och utepedagogik. Vi har arbetat mycket med våra pedagogiska innemiljöer där utvecklandet av vårt ateljè, bibliotek och sagogrotta ska vara navet i vår verksamhet. Genom att skapa stimulerande läsmiljöer och rum för kreativitet vill vi ge barnen upplevelser av likvärdighet i såväl pedagogiska miljöer som i förhållningsätt. Förskolan är Reggio Emilio inspirerad och arbetar med pedagogisk dokumentation och tematiskt arbetssätt. Under kommande verksamhetsår ligger vårt fokus på projekterade arbetssätt i ateljè. Vi erbjuder: Ett unikt sätt att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete, där stor vikt läggs på opponering som metod för att fördjupa arbetet i områdets kvalitetsplaner. Handledning av förste förskollärare, pedagogiska teamet samt specialpedagogiska teamet.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 okt 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Förskollärare
Kontakt
Mejla Klara Eklund

Inga fler liknande jobb tillgängliga