Förskoleförvaltningen · Publicerad 28 okt 2019

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och genomför utbildning och undervisning på vetenskaplig grund med utgångspunkt i forskning och teori. Du bidrar aktivt till att alla barn får lyckas utifrån sina förutsättningar och tillsammans med arbetslaget formar du en utbildning som utmanar, utvecklar och stimulerar barnen, i lustfyllda miljöer där enbart fantasin sätter gränserna. De nära ledarna, bestående av biträdande förskolechef och förste förskollärare, skapar förutsättningar för dig som förskollärare att lyckas i ditt uppdrag genom att lösa daglig bemanning, coacha och stödja i verksamhetsnära processer samt utmana och utveckla dig i din yrkesroll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill att du ser vikten av att utveckla och ge nya perspektiv till ditt arbetslag, din förskola och ditt förskolområde och att du bidrar aktivt till det kollegiala lärandet och att dela med sig av din kompetens. Du är stolt och glad för ditt uppdrag som förskollärare och du arbetar medvetet för att skapa positiva sammanhang för barn och kollegor. Du har förmågan och är öppen för ett flexibelt arbetssätt eftersom olika barngrupper kräver olika arbetssätt och olika förhållningssätt. Barn är inte, de blir. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen och för allas lika värde. För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. Nu har du chansen att få en förskollärartjänst på en av våra förskolor. Vårt område består av förskolorna Oxiegården, Oxievång, Byängen, Nickeping och Tegelmurens förskola och är beläget i norra Oxie, med närhet till härliga natur- och grönområden. Det finns goda kommunikationsmöjligheter med buss och tåg till förskolorna. Förskolorna i området samverkar för att skapa förutsättningar för ett kollegialt lärande och för att allas kompetenser ska komma alla till godo. Vi har ett projektinriktat och undersökande arbetssätt där barn och medarbetare utformar verksamheten med barnet i centrum och leken i fokus. Närvarande vuxna arbetar medvetet för att forma barnens bästa förskola med en lustfylld, kreativ och utforskande utbildning och undervisning och ett gemensamt mål att ge barnen möjligheter att bli sitt bästa jag. I dialog med dig matchar vi dig till ett sammanhang i ett arbetslag på en förskola där även du kan bli ditt bästa jag och där du får förutsättningar för att växa, utvecklas och utmanas tillsammans med kollegor och ledning.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
17 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Förskollärare
Hemsida
http://malmo.se
Kontakt
Mejla Alexandra Dannerljung

Inga fler liknande jobb tillgängliga