Förskoleförvaltningen · Publicerad 6 mars

Som kock/kokerska ansvarar du för beställningar, egenkontroll och kökets budget. Förutom att laga mat ansvarar du även för städning och renhållning. I övrigt arbetar du med alla i köket förekommande arbetsuppgifter. Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat vilket ska spegla måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen sker efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan, och ska vara anpassad efter barnens preferenser. Maten ska vara vällagad och presenteras på ett aptitligt och trevligt sätt. I dina arbetsuppgifter som kock ingår att laga frukost, lunch och mellanmål till alla barn samt att laga specialkost. Du ansvarar för livsmedelshygien och att genomföra egenkontroller. Som uppgift som kock har du även i uppgift att föra ut information om maten till pedagogerna. I tjänsten ingår att planera matsedlar och specialkost. Vidare ansvarar du för tillagning av maten samt att diska och hålla ordning i köket. Du ska följa givna budgetramar och tycka om att samarbeta med barn och pedagoger på förskolan. Som kock leder och fördelar du arbetet i köket. Följande är dina arbetsuppgifter: -att barnen får god och näringsrik mat. -att planera matsedel och specialkost -den hygieniska standarden och att bevaka att lagar och förordningar inom verksamhetsområdet följs. -att arbeta för en hållbarutveckling, ekologiska produkter, medarbetarnas delaktighet och verka för nyfikenhet och lyhördhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt.2-årig äldre) gymnasieutbildning med inriktning restaurang och livsmedelsprogrammet eller eftergymnasial utbildning till kock som bedöms likvärdig. Gärna några års yrkeserfarenhet, kunskaper i näringsriktig mat, specialkoster och egenkontroll. Du har goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift. Som person är du en idérik och kreativ matlagare med erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök. Du har också förmågan att vara lyhörd för matgästernas önskemål. Du har bra samarbete med övrig personal och även barn. Du ser möjligheter istället för svårigheter, är social, stresstålig, noggrann och flexibel. Vi söker dig som gör det där lilla extra.

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. I Malmö stad leds varje förskoleområde av en förskolechef samt två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. För dig som anställd innebär det tillgången av ett nära ledarskap med fokus på såväl din arbetsmiljö som den pedagogiska utvecklingen på förskolan och kanske i framtiden även ett möjligt karriärsteg för dig? Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/ Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar I augusti öppnar Jollens förskola! Det är en nybyggd förskola i Limhamns sjöstad med plats för cirka 95 barn fördelade på fem avdelningar. Vi startar med en introduktionsvecka för alla medarbetare och veckan efter påbörjar vi inskolningarna. På Jollens förskola vill vi erbjuda en inspirerande och föränderlig inne och utemiljö som inbjuder till skapande, experimenterande, lek och lärande. Hos oss är vägen till kunskap viktigare än det färdiga resultatet. Vi strävar efter att ha ett förhållningssätt där barnens nyfikenhet och upptäckarglädje uppmuntras och stimuleras. Vi vill att barnen ska ges möjlighet att utforska och pröva sina teorier tillsammans med medforskande och delaktiga vuxna. Jollens förskola är en mötesplats där skapande, lek, glädje, nyfikenhet, samtal och reflektion blir en levande vardag. I förskoleområdet har vi ett nätverk för våra kockar och köksbiträden där vi delar kunnande och erfarenheter. Vi har också en kock med särskilt ledaransvar i vårt område, allt för en hög kvalitet och likvärdighet för våra barn. Vi ser gärna att du är intresserad av att ha ett nära samarbete med förskolans pedagoger för att därigenom arbeta med måltidspedagogik. Vi förväntar oss också att du är intresserad av att laga ekologisk och klimatsmart mat.
+ Läs mer om företaget