Fastighets- och gatukontoret · Publicerad 16 dec 2019

Brinner du för utveckling och ledarskap? Vill du vara med och utveckla lokalförsörjningsprocessen i Malmö stad? Då kan du vara den vi söker till rollen som enhetschef till vår lokalförsörjningsfunktion! Enhetens verksamhet inbegriper bland annat att ansvara för kunskap om och stöd till stadens förvaltningar avseende den externa fastighetsmarknaden, samt för att genomföra lokalsök gentemot den externa fastighetsmarknaden på uppdrag av beställande nämnd och enligt anvisningar från kommunstyrelsen. Enheten representerar kommunen i förhandling och omförhandling av hyror på uppdrag av beställande nämnd. Detta sker i linje med framtagna anvisningar kring valet mellan att äga och att hyra. Som enhetschef arbetar du i en politiskt styrd organisation där din uppgift är att verkställa politiska beslut och uppsatta mål. Uppdraget kräver att du kan ta ansvar för att driva och förvalta förändringar i organisationen, ta ansvar för och arbeta för att nå målen i gällande styrdokument samt att arbeta systematiskt med uppföljning, analys och åtgärder. I uppdraget ingår arbete med verksamhets-, personal- och budgetansvar. Enheten kommer att ansvara för genomförande av upphandlingar avseende hyresavtal gentemot externa fastighetsägare, i de fall detta är nödvändigt enligt lagen om offentlig upphandling och aktuella EU-direktiv. Enheten kommer att samarbete med de flesta av stadens förvaltningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: * relevant akademisk utbildning samt flera års erfarenhet av ledning och förändrings- och utvecklingsarbete * väldokumenterad erfarenhet av arbete med verksamhets-, personal- och budgetansvar * goda hyresjuridiska kunskaper samt kunskaper om lagar och förordningar kopplat till lokalfrågor * god förhandlingsvana samt lång erfarenhet av arbete av lokalförsörjning på operativ nivå. * mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har: * erfarenhet av strategiskt arbete med lokalförsörjning och annan lokalplanering * erfarenhet av att ha arbetat i motsvarande roll inom politiskt styrd organisation * goda kunskaper i engelska. För att lyckas i rollen har du en effektiv slutledningsförmåga, är strukturerad, innovativ och strategisk i ditt sätt att tänka. Dialog och kommunikation är naturliga verktyg i ditt ledarskap och du arbetar aktivt för att se till att förvaltningens och Malmö stads varumärke stärks och attraktiviteten ökar. Du är trygg som ledare som med ett coachande och tillitsbaserat ledarskap skapar välmående team. Det pågår ett arbete med att strukturera om lokalförsörjningsprocessen i Malmö stad och uppdraget och utmaningen är att ta vid i denna spännande fas där du har nyckelrollen i att bygga något nytt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker Dig som motiveras av förändring, utveckling och utmaningar och vill vara med och påverka och bygga upp tillsammans med oss! Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga