Funktionsstödsförvaltningen · Publicerad 10 sept 2019

Målet med verksamheten är att erbjuda ett icke tidsbegränsat boende, skapa trygghet samt att ge hjälp och stöd i vardagen. Som behandlingsassistent på Stödhusen arbetar du med individuellt bemötande där varje boende får det stöd som efterfrågas. Ett viktigt inslag är att förebygga och hantera konfliktsituationer, vilka är vanligt förekommande. I arbetet ingår visst hushållsarbete. Stödhusen arbetar inte med behandling. Arbetet är schemalagt med tjänstgöring varannan helg.

Kvalifikationer
Det är viktigt att ha kunskap om, och erfarenhet av, målgruppen. Lämplig utbildning är därför socialpedagog, skötare inom psykiatri, socionom eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Har du dessutom utbildning inom psykiatri, missbruk, MI och/eller konflikthantering är det meriterande. Du har erfarenhet av arbete på boende eller institution. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter en positiv och engagerad inställning till målgruppen. Viktigt att kunna verka i en miljö med aktivt missbruk. Du bör ha ett stort tålamod, tänka förebyggande och vara en prestigelös person som med en god portion fantasi och mycket god vilja försöker hitta lösningar på oförutsedda situationer. Stämmer beskrivningen in på dig? Då hoppas vi att du söker dig till oss. Kanske är det du som blir vår nya medarbetare?

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Stödhuset Bangatan och stödhuset Västra Skrävlinge är boenden med 10 respektive 15 platser och målgruppen är hemlösa personer med psykossjukdom och aktivt missbruk.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Vård & Omsorg

Inga fler liknande jobb tillgängliga