Funktionsstödsförvaltningen · Publicerad 31 okt 2019

Som biståndshandläggare med utökat ansvar i form av förste biståndsandshandläggare kommer du att ha ett särskilt ansvar i form av introduktion av nyanställda, intern handledning samt kring metodutveckling. En stor del av arbetet innebär att du tillsammans med sektionschefen driver arbetsgruppens utvecklingsarbete framåt utifrån uppsatta mål. Du arbetar på uppdrag av chefen med ett eget tydligt ansvar för regelbunden ärendedragning och genomgång av ärenden med biståndshandläggarna i ditt team. Genom att följa arbetet i arbetsgruppen har du en aktiv roll i arbetet att säkra kvalitet och rättssäkerhet inom verksamheten. Du ansvarar även för beslut enligt given delegation samt representerar verksamheten både inom och utanför Malmö stad, utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). I arbetsuppgifterna ingår både personliga möten med såväl interna samarbetspartners som med den enskilde och anhöriga samt med andra myndigheter och vårdgivare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig, och som har ett brinnande intresse för personer med funktionsnedsättningar. Vi vill att du har mycket goda kunskaper i tillämpning av aktuell lagstiftning och en erfarenhet på minst tre år av myndighetsutövning enl LSS och SoL som ett krav. Viktiga egenskaper är att självständigt kunna planera och utföra ditt arbete, en förmåga att prioritera, lyssna och se saker ur flera perspektiv samt mod att gå nära i möten med människor. Du har en god organisatorisk förmåga, men även en flexibilitet. Du har en prestigelös och positiv inställning, är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du har vidare en välutvecklad förmåga att uttrycka dig väl och nyanserat i svenska språket i tal och skrift, en pedagogisk förmåga samt vana att aktiva driva utvecklings-och förändringsarbete. God datorvana är ett krav medan körkort inte är ett krav men är meriterande. Ditt bemötande är gott och du delar Malmö stads värdegrund där du möter varje människa med respekt, engagemang och kreativitet. Vi arbetar ständigt med att öka kvalitet, effektivitet och rättssäkerhet för Malmöbon samt för fortsatt utveckling och samverkan. Tillsammans arbetar vi för en god arbetsmiljö och din medverkan är värdefull. Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens och erfarenhet. Vi månar om vår personal med en god introduktion, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterdagsväxling och ett bra flexavtal. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Administration

Inga fler liknande jobb tillgängliga