Funktionsstödsförvaltningen · Publicerad 11 apr 2019

Som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) har du lagstadgat uppdrag enligt hälso- och sjukvårdsförordningen. Tillsammans med medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) och verksamhetscheferna för hälso- och sjukvård har du ett övergripande ansvar för kvalitet och säkerhet inom den kommunala hälso- och sjukvården. Uppdraget förutsätter nära samarbete med MAR samt kontinuerligt stöd och vägledning till chefer och medarbetare. Som MAS har du både återkommande uppgifter och uppgifter som varierar över tid. De spänner över hela fältet, från operativt till strategiskt arbete och omfattar tillsyn, utredning, uppföljning och utveckling samt ibland projektarbete. Du tar emot, utreder och anmäler allvarliga risker, händelser och vårdskador till vårdgivaren och Inspektionen för vård och omsorg (IVO). I arbetsuppgifterna ingår, som en del i förvaltningarnas egenkontroll, att delta i övergripande analys av avvikelser och förbättringsarbete. Du tar fram rutiner samt material för egenkontroll. Du följer upp att rutiner är kända och tillämpas i verksamheterna. Du har också en rådgivande funktion för verksamheterna i hälso- och sjukvårdsfrågor. I tjänsten ingår att arbeta med verksamhetsutveckling och samverka med övriga medicinskt ansvariga inom kommunen samt övriga specialistfunktioner inom förvaltningen och andra vårdgivare. Som MAS deltar du också som en kvalitetssäkrande funktion i förvaltningarnas processarbete och framtagande av rutiner, vilket innebär att du har ett flertal samarbetspartners internt inom Malmö stad.

Kvalifikationer
Dina personliga färdigheter är av största vikt. Du: *är drivande och åstadkommer resultat *är en person med personlig mognad, hög integritet och förmåga till självständigt agerande *är kommunikativ och pedagogisk *kan arbeta både med struktur och process *är analytisk och drivs av att arbeta med komplexa frågeställningar *har en mycket god samarbetsförmåga, kan se olika perspektiv och skapa tillitsfulla relationer *är intresserad av och vill ta ansvar för organisationens lärande och utveckling Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med relevant vidareutbildning. Du ska ha goda kunskaper i de lagar och avtal som styr hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård samt erfarenhet från socialpsykiatri och/eller funktionshinderområdet. Erfarenhet av att leda utvecklings-och förändringsarbete inom hälso- och sjukvård är ett krav.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Strategiska avdelningen söker nu en medicinskt ansvarig sjuksköterska som vill vara med och utveckla förvaltningens arbete. Inom förvaltningen arbetar ytterligare en medicinskt ansvarig sjuksköterska samt två medicinskt ansvariga för rehabilitering som du har ett nära samarbete med.

Vi sitter tillsammans med förvaltningsledningen och övriga stabsavdelningar i ljusa och tillgängliga lokaler i centrala Malmö och det finns goda pendlingsmöjligheter. Har du ett driv och ett strategiskt tänk, läs då vidare och sök!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 apr 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Sjuksköterska

Inga fler liknande jobb tillgängliga