Funktionsstödsförvaltningen · Publicerad 12 sept 2019

I din roll som omsorgspedagog ansvarar du för att beslutade metoder och arbetssätt implementeras i verksamheten och i arbetet med brukaren. Du arbetar också med att stödja, motivera och handleda såväl brukare som kollegor samt att säkerställa uppföljning och utvärdering av uppnådda resultat. Som omsorgspedagog är du garant för att dokumentation och genomförandeplaner är av god kvalitet. Du tillämpar din specifika högskolekompetens i det dagliga arbetet och söker kunskap och håller dig uppdaterad och informerad kring nya metoder och arbetssätt inom LSS. Du är med och tar fram handlingsplaner kring brukare tillsammans med dina kollegor. Tillsammans med sektionschefen planerar du verksamhetens utveckling och i samråd med denne har du ansvar för att se till att vi uppfyller målen i LSS-planen. Ett av de viktigaste målen är att arbeta aktivt för att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för brukarna. I arbetsuppgifter ingår även att vara behjälplig i brukares vardag vid till exempel tvätt, städ, matlagning, personligt stöd, fritid och omvårdnad. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med andra omsorgspedagoger inom enheten där ni på uppdrag av enheten omsätter uppdrag i praktik.

Kvalifikationer
Adekvat pedagogisk eller beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå motsvarande 180hp är ett krav. Du ska kunna uppvisa godkänt slutbetyg innan anställning kan beslutas. Vi kommer att fästa stor vikt vid din reella kompetens; dvs dina pedagogiska egenskaper och personliga förutsättningar att stödja, stötta och handleda dina kollegor samt förmågan att omsätta och kvalitetssäkra uppdraget i praktiken. Det är särskilt meriterande om du har yrkeserfarenhet från LSS-verksamhet, gärna från socialt och pedagogiskt arbete och arbete inom psykiatri. Meriterande är även kunskap om dokumentationssystemet Lifecare Procapita. Det förutsätts i rollen som omsorgspedagog att du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och att du kan ta egna initiativ. Det förväntas att du har ett helhetstänk, en problemlösande analytisk förmåga samt att du kan uttrycka dig väl i både tal som skrift. B-körkort är meriterande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Löpande urval kommer att ske under annonseringstiden. Malmö stads mål är att medarbetare ska ha möjlighet att arbeta heltid eller önskad tjänstgöringsgrad, därför är det möjligt att ansöka om önskad tjänstgöringsgrad. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Tjänsten är inom PK 1, dvs för personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och psykiatri. Arbetet innebär individuellt bemötande där varje boende får det stöd och den service som efterfrågas.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Vård & Omsorg

Inga fler liknande jobb tillgängliga