Funktionsstödsförvaltningen · Publicerad 22 juli 2019

Vi söker engagerade omsorgspedagoger till att vara med och starta upp ny dagliga verksamheter med planerad start hösten 2019. Vi kommer starta ny verksamhet för personer med autism och omfattande stödbehov. Vi har också en vakant tjänst på Fröet daglig verksamhet för personer med förvärvad hjärnskada.

Här planeras aktiviteter i mindre grupp eller enskilt beroende på intresse. Aktiviteter kan bland annat vara olika sinnesupplevelser, fysisk aktivitet, skapande i olika former, utevistelse och data. Omvårdnadsuppgifter förekommer utifrån brukarens stödbehov.

Arbetet innebär att aktivera och handleda brukare i deras dagliga verksamhet. Vi arbetar enligt en tydliggörande pedagogik som bygger på att göra världen så tydlig och förutsägbar som möjligt.
Tillsammans med övrig personal arbeta med planering, genomförande, utvärdering och utveckling av verksamheten.
Du som omsorgspedagog har som ansvar:
- att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i verksamheten
- stödja övriga medarbetare i upprättande, uppföljning/utvärdering av genomförandeplaner.
- kvalitetssäkra genomförandeplaner, handlingsplaner och övrig dokumentation.
- pedagogik och beslutade metoder implementeras i arbetet med brukaren.
- följa upp användandet av pedagogik och beslutade metoder och vilket resultat som uppnås.

Du förväntas delta aktivt i eventuella förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för brukarnas bästa.

I arbetet ingår att söka kunskap och hålla sig uppdaterad kring metoder och arbetssätt som används inom LSS området i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha universitets- eller högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området, pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta med personer med autism och intellektuell eller personer med förvärvad hjärnskada för tjänst på Fröet. Du har tidigare jobbat minst ett års arbete inom LSS. Tidigare erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik är ett krav. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av arbete med AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).

Du bör ha erfarenhet att leda olika pedagogiska resonemang utifrån varje enskild brukares behov samt att skriva genomförandeplaner och handlingsplaner.

Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Som omsorgspedagog arbetar du i nära samarbete med brukarna och tillsammans skapar ni innehållet verksamheten. Det krävs att du är flexibel, lyhörd och kreativ.

Då man möter många olika brukare och kollegor ställs höga krav på social smidighet, självständighet och en trygghet i sig själv.

Arbetsuppgifter kan komma att förändras och utvecklas i snabb takt och som medarbetare måste du vara flexibel och kunna skifta fokus, ta egna initiativ och fatta självständiga beslut.

Du är bra på att hantera stress, kan förhålla dig till snabba förändringar och förändrade förutsättningar.

Du måste ha datorvana samt kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har god kunskap om dokumentation.

Vi ser gärna att du tidigare varit med och startat upp en verksamhet.
Körkort (B) krävs I en av verksamheterna.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Daglig verksamhet enligt LSS riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism samt personer med förvärvade hjärnskador i vuxen ålder. Insatsen ska bidra till goda levnadsvillkor och möjliggöra meningsfulla aktiviteter. Vi har brukarens behov i centrum och anpassar innehållet så att det är stimulerande och meningsfullt för brukaren. Stöd och service som ges ska vara grundade på respekt för brukarens självbestämmande och integritet. Stödet ska ges på ett sådant sätt att det stärker brukarens tilltro till sin egen förmåga. Våra verksamheter finns på mer än 50 olika platser i Malmö och innehållet varierar från sinnesstimulering och social samvaro till arbete på företag i grupp eller enskilt.

Vi tillämpar flextidsavtal, friskvårdbidrag och månar om våra medarbetares arbetsmiljö. Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete. Vill du jobba på en arbetsplats där du gör skillnad varje dag? Tveka inte att söka!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 aug 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Underkategori
Vård & Omsorg

Inga fler liknande jobb tillgängliga