Funktionsstödsförvaltningen · Publicerad 5 nov 2019

Som stödassistent ska man erbjuda stöd, service och omvårdnad samt planerade insatser och aktiviteter i samråd med brukaren. Det innebär: Lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda stödinsatser enligt LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade). Ansvara för att, tillsammans med brukaren, genomförandeplaner upprättas Säkerställa att insatser som står i brukarens genomförandeplan planeras, utförs, utvärderas och utvecklas Ansvara för social dokumentation kopplat till uppdraget Samverka med brukarens nätverk och andra samarbetspartners samt övrig personal Stödinsatserna ska utgå ifrån brukarens individuella behov och ska främja självständighet och delaktighet. Stödinsatserna ska utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Tjänsten som stödassistent innebär att du arbetardag, kväll samt helg enligt rullande schema.

Kvalifikationer
För arbete som stödassistent krävs examen från vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrat och personer med utmanande beteende. Du har också gärna tidigare erfarenhet av att arbeta med tydliggörande kommunikation, och en förmåga att uttrycka dig väl i både tal som skrift. Teckenspråkskunnighet är ett absolut krav. Vi söker dig som har drivkraft att göra gott för brukarna och som är anpassningsbar till nya omständigheter. Du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och ett respektfullt och professionellt bemötande inom och utanför organisationen. Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar och som en del av detta tar du ansvar för ett gott medarbetarskap och delar gärna med dig av kunskap, erfarenhet och information. Detta gör du genom ett pedagogiskt synsätt och tydlighet I din kommunikation, genom vilken du även visar stor respekt för olikheter. Du är lugn, stabil och reflekterande som person och arbetar med ett lågaffektivt bemötande. Genom din självkännedom ger du stöd och trygghet till de boende. Stor vikt kommer läggas vid ditt engagemang och dina personliga egenskaper.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Hallongatans gruppbostad (LSS Pk1) har inriktning autism och utmanande beteende och här bor sex yngre personer. Här arbetar vi med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Några av brukarna har visst omvårdnadsbehov.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Vård & Omsorg

Inga fler liknande jobb tillgängliga