Grundskoleförvaltningen · Publicerad 5 sept 2019

Som elevkoordinator har du både ett socialt och ett pedagogiskt uppdrag. Du kommer vara ett stöd vid sociala kontakter genom att skapa trygghet, delaktighet och inkludering i skolmiljön. Du kommer även ge ett pedagogiskt stöd som utgår ifrån elevens dokumenterade handlingsplan inom elevhälsan. Bland arbetsuppgifterna kan ingå att tillsammans med klassens lärare hjälpa elever att finna arbetsro, att hitta individuella lösningar och skapa förutsättningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig ny kunskap för sitt lärande.
Du kommer att tillsammans med lärare, fritidspedagoger, elevassistenter och övrig skolpersonal verka för att lärmiljön kompenserar för barnets funktionsvariation. Som elevkoordinator samordnar du och ger elever stöd i undervisningen och i sociala situationer.

I uppdraget som elevkoordinator kan det också ingå att:
Tillsammans med lärare och elevhälsa arbeta förebyggande för att de elever som behöver stöd att nå målen i undervisningen genom att säkerhetsställa elevernas skolsituation ur ett helhetsperspektiv. Samordna stöd för enstaka elever och utarbeta individuella scheman och vara ett stöd under hela skoldagen under skoltid och fritidshem samt under raster och förflyttningar mellan olika lektioner och måltider.

Vid behov medverka till och stödja läraren i framtagande och uppföljning av individuella utvecklingsplaner. Arbeta med elevens ansvar och inflytande samt medvetenheten om den egna studiesituationen. Vid behov kunna bistå med strukturstöd för att underlätta studiesituationen för eleverna.

I din roll som elevkoordinator kommer du inledningsvis även att ingå i skolans samlande elevhälsa och arbeta förebyggande och åtgärdande inom uppdraget för trygg och säker skola.

Kvalifikationer
Du har en för uppdraget adekvat högskoleexamen inom till exempel pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap. Erfarenhet av arbete med barn och unga i grundskoleålder är meriterande. Tidigare arbete med coachande samtal är meriterande.

Vi söker dig som är idérik och stimuleras av utmaningar, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har förmåga att arbeta självständigt i uppdraget, både vad gäller planering och genomförande. Genom ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Du ska ha ett inkluderande synsätt och förmåga att se hur den enskilde elevens behov bäst ska tillgodoses. Du ser utvecklingsarbete som en självklar del i jobbet och vill samarbeta med skolans övriga pedagoger. Du är mål- och resultatinriktad, har goda ledaregenskaper samt har en värdegrund som innefattar att du ser olikheter som en tillgång.


Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Höstterminen 2018 startade den nya Rådmansvångens skola sin verksamhet i nyrenoverade fräscha lokaler mitt i hjärtat av Malmö. Läsåret 2018/2019 har skolan cirka 100 elever i årskurs 4-5. Från och höstterminen 2019 kommer det även att finnas årskurs 6-7 på skolan vilket innebär ca 200 elever.

Skolan ligger utmed Rådmansgatan i de lokaler där före detta Pildammsskolan låg. Skolans närhet till kultur, parker, centrum och kommunikationer gör att våra elever får stora möjligheter till varierande lärmiljöer.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga