Grundskoleförvaltningen · Publicerad 5 sept 2019

Som förstelärare har du i uppdrag att driva skolutveckling utifrån skolans åtagandeplan. Just nu har vi särskilt fokus på områdena läsning och tillgänglig lärmiljö. Du ansvarar även för den kollegiala fortbildningen på skolan. Som förstelärare arbetar du med ett coachande förhållningssätt gentemot dina kollegor och bedriver handledning. I tjänsten ingår även klasslärarskap och mentorskap i årskurs 3.

Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats, men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel. Inrättandet av karriärsteg för lärare utgår från kommunens behov av utveckling och förbättring samt skolans måluppfyllelse. I Malmö stad ska tjänsterna som förstelärare främja utveckling inom följande områden:
- Tidiga insatser i syfte att öka måluppfyllelsen
- Ökad likvärdighet mellan skolor

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad och behörig grundskollärare för årskurs 1-3. Genom dokumentation kan du redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. För att arbeta som förstelärare ska ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Du bedöms i övrigt av huvudmannen som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Vi söker dig som har stort intresse för att driva skolutveckling. Du trivs i att hålla fortbildningsgrupper på skolan och driva kollegial fortbildning. I arbetet bygger du framgångsrika relationer med dina kollegor och delar med dig av din kompetens. Du har förmågan att leda, inspirera och coacha dina kollegor för att få med dem i ditt arbete. Du bygger även goda relationer med eleverna på skolan. Som person är du stresstålig och har en hög anpassningsförmåga. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har förmåga att se helheter.

Välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Inbäddat i grönska och närheten till Rosengårds IP och Rosengårdsbiblioteket ligger Örtagårdsskolan. Vi är en F7-grundskola samt grundsärskola i stadsdelen Rosengård i Malmö. Vår skola har cirka 460 elever som omfattar förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och LSS-hemvist.

Vi vill att varje elev ska nå sin fulla potential och för att öka måluppfyllelse arbetar vi riktat med bl.a. NTA (natur, teknik för alla) och skapande skola.

Språkutveckling genomsyrar vår undervisning och vi har börjat att integrera detta med filminspelningar och drama. Vi vill att alla våra elever ska ta del av detta och har därför utökat verksamheten med ny bildsal, filmstudio samt anställt IT-pedagog på 100%.

Skolans inriktning är kultur och media och därför ser vi att du ser det som ett verktyg i din verksamhet. Örtagårdsskolan är en övningsskola vilket innebär att vi har ett nära samarbete med Malmö Universitet.
Just nu söker vi en förstelärare som tillsammans med 11 andra förstelärare och skolledning vill driva skolutveckling. Du erbjuds ett nära ledarskap och stora möjligheter att vara med och påverka skolans fortbildningsfokus.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Lärare
Kontakt
Mejla Ewalotta Benndoff

Inga fler liknande jobb tillgängliga