Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen · Publicerad 16 apr 2019

Vad roligt att du har intresserat dig för att jobba hos oss på Malmö Idrottsgymnasium! Vi letar just nu efter en lärare behörig att undervisa i idrott och hälsa, engelska och specialidrott basket vid vår skola. Utöver undervisning i dessa ämnen så kommer du att verka för att eleverna får en så god utveckling som möjligt genom att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Som lärare ska du stödja elevernas utveckling mot skolans mål och gällande styrdokument, initiera förebyggande åtgärder och ta egna initiativ till direkt individuellt stöd. Du kommer också att stödja eleverna i deras idrottsutövande i kombination med skolarbete. Samarbete är ett ledord på Malmö Idrottsgymnasium och det sker i flera olika konstellationer, kring eleven med EHT och i det kollegiala lärandet. Du kommer bland annat att arbeta aktivt tillsammans med instruktörer för att skapa goda förutsättningar för våra elever att utvecklas både i skolan och i sin idrott. I tjänsten ingår mentorskap för samtliga basketelever.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten så behöver du vara behörig att undervisa i idrott och hälsa, engelska samt specialidrott basket, på gymnasienivå. För att vara behörig att undervisa i specialidrott basket krävs att du genomfört Svenska Basketförbundets tränarutbildning steg tre. Det är dessutom meriterande om du har genomfört studier på ett nordamerikanskt college/universitet med inriktning idrott. Du behöver ha arbetat på gymnasiet och ha erfarenhet av uppdrag som basketinstruktör. Det är meriterande om du har arbetat och/eller studerat på idrottsgymnasium, om du har erfarenhet av värdegrundsarbete, samt om du har erfarenhet som professionell basketspelare. Eftersom Malmö Idrottsgymnasium har en tydlig och stark idrottsprofil är det väldigt viktigt med förståelse och insikt i vad idrott och elitidrott kan innebära för gymnasieungdomar. Det är även viktigt att du är flexibel och van att handleda på distans med hjälp av digitala verktyg. Denna tjänst förutsätter att du som person har en förmåga att strukturera, prioritera och planera ditt arbete effektivt för att undervisningen och elevernas utveckling ska främjas. För ett effektivt arbete med elevernas lärande och utveckling krävs även en förmåga och vilja att samarbeta med andra och kommunicera öppet och tydligt. Eftersom du kommer att vara mentor för basketelever är det viktigt att du tar ansvar för ditt uppdrag och aktivt bidrar till de uppsatta målen.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. Malmö Idrottsgymnasium har en inspirerande studie- och elitidrottsmiljö präglad av glädje, utveckling och resultat. Vi har för närvarande 450 elever på programmen SA, NA, HA, EK, Språkintroduktion samt gymnasiesärskola. Hos oss möter eleverna engagerade lärare och instruktörer som ger dem möjlighet att kombinera utbildning och elitidrott. Vi har välutbildade lärare med fokus på den dagliga undervisningen, där den enskilde eleven blir sedd och får utvecklas utifrån sina förutsättningar.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 apr 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Lärare
Kontakt
Mejla Christian Fegler

Inga fler liknande jobb tillgängliga