Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen · Publicerad 9 sept 2019

Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål främst genom hälsofrämjande och förebyggande arbete. Som skolsköterska arbetar du med hälsosamtal och hälsoundersökningar enligt Malmö stads basprogram för elevhälsans medicinska insats. Uppdraget innefattar också vaccinationer enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn, erbjuda elever enklare sjukvårdsinsatser samt medverka vid skolläkarmottagning. Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med rektor, pedagoger, vårdnadshavare samt myndigheter utanför skolan. I uppdraget ingår också att delta i skolans utvecklingsarbete samt i det gemensamma utvecklings- och kvalitetssäkringsarbetet inom den medicinska elevhälsan. Du är intresserad av att arbeta med förebyggande hälsoarbete och att vidareutveckla ett modernt skolsköterskeuppdrag. Du har ett bra bemötande, kan skapa förtroende hos ungdomar, god förmåga att planera och prioritera samtidigt som du kan vara flexibel i de situationer som kräver det. Elevhälsans tvärprofessionella teamarbete kräver god samarbetsförmåga, helhetssyn, flexibilitet och en stark tilltro till människors förmåga att utvecklas och ta eget ansvar. Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer.

Kvalifikationer
Krav på utbildning - Leg sjuksköterska med specialistutbildning som barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska Meriterande - Omvårdnadsvetenskap, God digital kompetens Krav på språkkunskaper - Mycket god svenska i tal och skrift. Engelska i tal och skrift. Meriterande - Behärskar andra språk. Erfarenhet krävs. Minst två års erfarenhet av arbete som sjuksköterska mot antingen barn och/eller ungdomar. Meriterande - Tidigare yrkeserfarenhet som skolsköterska. Tidigare erfarenhet av att arbeta med nyanlända barn- och ungdomar Personliga egenskaper - I ditt arbete är du noggrann och kvalitetsmedveten, tar ansvar för dina uppgifter och driver egna delprocesser. Vi ser att du arbetar aktivt individuellt eller tillsammans med andra för att nå gemensamma mål.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. Agnesfrids gymnasium i Malmö är en skola med såväl gymnasie- som vuxenutbildning. Skolan bedriver flera utbildningar, såsom det nationella fordons- och transportprogrammet samt de tre introduktionsprogrammen yrkesintroduktion, språkintroduktion och programinriktat individuellt val. Agnesfrids gymnasium är en liten skola med ca 300 elever där vi satsar på små undervisningsgrupper för att få hög kvalité i våra utbildningar. Vi ger proffsig yrkesutbildning i välutrustade undervisningslokaler. Skolan är belägen i Fosieby med närhet till arbetsmarknaden och övriga samarbetspartners.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Sjuksköterska
Kontakt
Mejla Jonas Kristiansson

Inga fler liknande jobb tillgängliga