Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen · Publicerad 28 nov 2019

Vi söker nu en engagerad socialpedagog som vill arbeta med ungdomar i åldersgruppen 15-19 år. Som socialpedagog hos oss kommer du planera och bedriva socialt och pedagogiskt arbete i enlighet med gällande styrdokument. Du kommer vara mentor för en grupp elever och arbeta mycket med motivationshöjande samtal. I din roll som socialpedagog är du en viktig länk mellan skola och hem. Placeringen är i studieverkstäder dit elever vistas före, mellan och efter ordinarie lektioner. Du finns där som en trygg vuxen och är tillgänglig för eleverna att prata med.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socialpedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning i motiverande samtal (MI) eller liknande utbildning. Det är även meriterande om du har utbildning i lågaffektivt bemötande. Du har erfarenhet av socialt arbete bland ungdomar i åldersgruppen 15-19 år. Du känner dig säker och trygg i dina kunskaper om och arbetet med målgruppen. För att lyckas i rollen som socialpedagog behöver du ha mycket goda förmågor att motivera och coacha ungdomar socialt och inför skolarbete. Du har förmåga att skapa förutsättningar inför studier och förstår att sambandet goda studieresultat och relationella kompetenser hör ihop. I din roll som socialpedagog samarbetar du nära med ledning och kollegor kring elev- och kvalitetsfrågor därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du tar ansvar för ditt uppdrag och bidrar aktivt till verksamhetens uppsatta mål. Du är professionell i samarbete med kollegor, chefer och andra du möter i verksamheten. I dialog med kollegor utvecklar ni er kompetens tillsammans och bidrar till att skapa en lärande organisation. Genom reflektion och kreativitet utvecklar ni kvaliteten i arbetet. I ditt arbete har du Malmöbon i fokus och står upp för Malmö stads värderingar. Du möter varje människa med förståelse och respekt. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och mycket god social förmåga. Är det just dig vi söker? Skicka in din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. Malmö Restaurangskola är ett yrkesgymnasium med fokus på restaurang- och livsmedelsbranschens olika inriktningar: matlagning, catering, delikatesser, servering, bageri och charkuteri. Som en del i undervisningen driver vi även två välbesökta restauranger och ett konditori. Skolan har 160 elever och ligger nära bussar och tåg i centrala Malmö. Alla våra lokaler, såväl kök som bageri och charkuteri, är välutrustade.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 dec 2019
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Thomas Pettersson

Inga fler liknande jobb tillgängliga