Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen · Publicerad 14 dec

Vi på förvaltningens avdelning för kvalitet och utveckling söker nu efter en analytisk och drivkraftig utvecklingssekreterare som vill arbeta med att utveckla uppföljningen av vuxenutbildningen tillsammans med oss.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bestå av:

- Metod- och processutveckling i koppling till resultatinhämtning och analys
- Uppföljning och analys av både kvalitativa och kvantitativa resultat inom vuxenutbildningen
- Utredningsarbete
- Stöd till skolledning och verksamhet i deras kontinuerliga systematiska kvalitetsarbete
- Delta i förvaltningens arbete med målstyrning
- Ärendehantering
- Samarbete med kommuner, myndigheter och organisationer i utvecklings- och analysarbete.

Om du motiveras av att arbeta med utvecklingsarbete där det systematiska kvalitetsarbetet sätts i fokus, så är detta helt rätt tjänst för dig!

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten så behöver du ha:

- Relevant eftergymnasial utbildning (180hp)
- Minst två års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
- Mycket god vana av att arbeta med Excel

Utöver detta så är det även meriterande om du har en eftergymnasial utbildning i statistik eller inom uppföljning och utvärdering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av:
- Kvalificerat arbete med uppföljning, utredning, kvalitetsgranskning och analysarbete
- Kvalitets- och analysarbete i en offentlig verksamhet
- Arbete med program för statistikbearbetning
- Verksamhetssystem (tex. Qlikview och Stratsys)
- Arbete inom utbildningssektorn

För att passa för tjänsten så bör du som person vara strukturerad och analytisk. Du behöver också ha förmåga att planera, organisera och prioritera bland dina arbetsuppgifter effektivt, samtidigt som du kan bryta ner och analysera komplexa problem och dess sammanhang. Tjänsten kräver även att du som person är självgående i ditt förhållningssätt samt kommunikativ och serviceinriktad, då en stor del av arbetet utförs i kontakt med verksamheterna.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Kvalitets- och utvecklingsavdelningen håller samman förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Avdelningen består av 10 medarbetare: samhällsvetare och erfarna pedagoger som arbetar tillsammans, bland annat med att analysera verksamheternas resultat och erbjuda skolor stöd i uppföljnings- och utvecklingsarbetet. Ett uthålligt och systematiskt förbättringsarbete på varje skola är centralt i förvaltningens strävan efter att ge alla elever förutsättningar att nå sina mål. Avdelningen ansvarar även för den kommunala målstyrningen.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Sekreterare
Kontakt
Mejla Katarina Falk

Inga fler liknande jobb tillgängliga