Jointacademy AB · Publicerad 23 dec 2020

Har du arbetat med redovisning och/eller revision på byrå? Vill du ta plats som financial controller på en ekonomiavdelning med stora möjligheter att påverka bolagets utveckling framåt? Drivs du av internationalisering och en global miljö? Just nu söker hälsotech-bolaget Joint Academy en financial controller!

Om rollen
I rollen financial controller kommer du att ingå i finansteamet där du kommer att ha svenskt men även europeiskt ansvar och rapportera direkt till CFO. Du kommer att vara en viktig kollega i att identifiera och driva förbättringsprocesser i en snabbt växande organisation. Du kommer att vara ansvarig för all finansiell rapportering, även ansvara för månadsbokslut, kvartalsbokslut och årsredovisning på regional nivå och koncernnivå. Utöver detta kommer du även att producera rapporter för ledning och styrelse, vara delaktig i prognos och budgetering, kassaflödesanalyser, stödja utvecklingen av globala finansiella processer och ad hoc-analys för verkställande ledning. Idag är ekonomifunktionen outsourcad, men ska hämtas hem vilket innebär att du har möjlighet att påverka utvecklingen av teamet samt på sikt även röra dig mot teamledaransvar i takt med att bolaget och teamet växer.

Vi söker
Vi söker dig som har arbetat på revisionsbyrå, har 5+ års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och vill fortsätta karriären inom financial controlling. Du bör även vara analytisk, strukturerad och driven. Du är utåtriktad och har inga problem med att gräva ner dig i detaljer och fortsätta se helheten. Utöver detta ser vi gärna att du har en kandidat eller masterexamen inom ekonomi eller likvärdigt med goda betyg. Du är helt självständig enligt K2-regelverket. Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av financial controlling. Du bör även kunna prata och skriva obehindrat på svenska och engelska i olika typer av sammanhang, och är därmed meriterande om du har goda presentationskunskaper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Månadsbokslut, kvartalsbokslut och årsbokslut på regional nivå och koncernnivå
  • Driva finansiella förbättringsarbeten i en global miljö
  • Ansvara för all finansiell rapportering
  • Prognos och budgetering
  • Kassaflödesanalyser och kassaflödesprognoser
  • Ad hoc-analys
  • Ansvara för rapporter för ledning och styrelse
Om bolaget
Joint Academy AB grundades av far och son, Leif och Jakob, 2014. Då studerade Jakob datavetanskap och Leif forskade inom artros. Jakob såg då en möjlighet att skala upp sin fars forskning till en global nivå med hjälp av mjukvara och började lägga ihop pusslet som sen kom att bli Joint Academy. Joint Academy innefattar kontakt med personlig fysioterapeut, anpassade övningar samt utbildning om sjukdomen. Att behandlingen är digital bidrar till en mer skalbar och effektiv sjukvård.

Idag består teamet på Joint Academy av mer än 50 personer med olika bakgrund som alla jobbar för att göra världens första framgångsrika digitala behandling tillgänglig för miljoner människor och därmed förbättra liv världen över. CFO:n är idag ensam på ekonomifunktionen, men i och med att Joint Academy växer gör även finansteamet det och planen är att inom kort bli ännu fler.

Vi svarar gärna på dina frågor
I denna rekrytering samarbetar Joint Academy med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryterare Therese Palmgren på telefon 070 794 79 02 eller therese.palmgren@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast.

Sökord: redovisning, ekonomi, finans, health, Talents of Sweden, accounting, accountant, redovisningsekonom, financial controller, controlling, business controller, finance.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 feb 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler jobb från Jointacademy AB tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga