Kulturförvaltningen · Publicerad 2 okt 2019

Nu söker vi en bibliotekarie med systemkompetens. Arbetet innebär: - att du ingår i enheten inom Biblioteken i Malmö som ansvarar för Förvärv och Värdskap. - att du utifrån bibliotekets uppdrag ska tillgodose Malmöbornas behov av god service och högkvalitativt medieutbud genom att utveckla Biblioteken i Malmös bibliotekssystem. - att du med professionalitet och glädje möter våra besökare. - att du på ett professionellt och innovativt sätt utvecklar biblioteksmedarbetarrollen i Malmö stad. Framförallt vill vi att du vågar tänka nytt och att du kan omsätta tanke till handling! Vi söker en driven bibliotekarie som har till uppgift att utifrån ett brett perspektiv arbeta både operativt och långsiktigt med Biblioteken i Malmös bibliotekssystem. Du ska vara med och utveckla och förbättra systemstödet för bibliotekets arbetsprocesser inom katalog, förvärv och cirkulation. Libriskatalogisering och bibliotekens interna sorterings-och logistiksystem kommer att vara dina oftast förekommande arbetsuppgifter. Du kommer med andra ord att fungera som en brygga mellan verksamhet och system. Du kommer också att ingå i eller leda en eller flera arbetsgrupper. Du behöver därför kunna arbeta både självständigt och i grupp. I tjänsten ingår samordning och extern samverkan. Dessutom ingår tjänstgöring i informationsdisk, även kvällar och helger.

Kvalifikationer
Vi söker en entusiastisk och utåtriktad bibliotekarie med akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har erfarenhet av att arbeta med bibliotekssystem, metadata, Dewey decimalklassifikation (DDK), Libris eller Libris XL. Det är också meriterande om du tidigare arbetat med Sierra, API:er, systemadministration och systemimplementering. Har du arbetat med att leda projekt ser vi det som en stor fördel. Det är också bra om du har erfarenhet av att arbeta agilt och med användarcentrerade metoder Att ge god service och ha ett professionellt bemötande gentemot våra besökare är viktigt. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av utvecklings- och förbättringsarbete inom folkbibliotek. Du är van att hantera verksamhetsutveckling och uppföljning. Du bör dessutom ha en förståelse för verksamhetsöverskridande samarbeten i ett lokalt, regionalt samt nationellt perspektiv. Du behöver därmed ha en god omvärldsorientering och vana av strategiarbete. Brukarfokus och helhetssyn är utgångspunkter i ditt arbete. Det är viktigt att du välkomnar nya utmaningar, är nyfiken på utveckling och levererar resultat. Du är analytisk, lyhörd och prestigelös och du inspirerar till ständiga förbättringar och arbetar för ett dagligt lärande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, personliga egenskaper och samarbetsförmåga. I och med att arbetsuppgifterna kan innebära kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren kräva utdrag ur belastningsregistret.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På enhet Förvärv & Värdskap har vi högt i tak för varje medarbetare att komma med idéer som utvecklar verksamheten. Här finns goda möjligheter att ta ansvar utifrån sin kompetens och vi har en god kollegial sammanhållning. Enheten ingår i Biblioteken i Malmö med alla Malmöbor som målgrupp. Enhetens uppdrag är att med utgångspunkt i Kulturnämndens mål verka tillsammans med hela biblioteksorganisationen utifrån enhetens ansvarsområden inom förvärv, värdskap, tillgänglighet och prioriterat målgruppsarbete. Informationspass präglas av givande och engagerade möten med Malmöborna. Genom inkludering, tillgänglighet, dialog, nyfikenhet och delaktighet strävar vi efter att erbjuda ett värdskap som ger Malmöborna likvärdiga möjligheter till inflytande och medskapande.

Vi söker dig som tillsammans med kollegor vill fortsätta att utveckla Biblioteken i Malmö utifrån ett tydligt medborgarperspektiv. Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt, testar och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga