MKB Fastighets AB · Publicerad 1 okt 2021

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision "Hem för var och en" och delar du vår övertygelse lovar vi dig ett roligt jobb med möjlighet att göra skillnad och att utvecklas.

Malmö är en stad i kontinuerlig utveckling, där den gamla industristaden alltmer ger plats för att en modern stadsbild växer fram! Som en av världens mest internationella städer med en stadig tillväxt ökar behovet av boende, och MKBs mål är att erbjuda prisvärt och hållbart boende till alla dess invånare. Vi söker dig som brinner för utveckling av såväl bostäder, som medarbetare och arbetssätt. Du är strategisk ut i fingerspetsarna och vill transformera våra befintliga arbetssätt till att genomsyras av affärsmässighet och målfokus! Gillar du att förvalta så sluta att läsa omgående... älskar du dock att utveckla kan detta vara ditt drömjobb!

Lokalisering: Huvudkontoret I Malmö

Arbetsuppgifter
Nyproduktionsavdelningen består idag av ca 23 personer uppdelade i huvudsak två avdelningar, Projektledning och Projektutveckling. Varje treårsperiod färdigställer vi på MKB ca 2 250 bostäder. Nyproduktionsavdelningen har en investeringsbudget på ca 1 mdr per år och hanterar ca 30 nyproduktionsprojekt i olika faser Avdelningens huvudsakliga uppdrag är att från ax till limpa ansvara för planering, genomförande och färdigställande av projekten samt överlämning till förvaltning.

Vi är stolta och engagerade medarbetare som brinner för att påverka utvecklingen av Malmö med en innovativ och spännande projektportfölj. Vi bygger för alla invånare med stort fokus på klimatet, hållbarhet och pris! För att lyckas med detta krävs det att vi tillsammans drar nytta av varandras erfarenhet, perspektiv, kompetens, bakgrund och gemensamt når våra mål. Din roll är en nyckelfunktion för att vi ska lyckas med detta!

I denna roll får du ett betydande ansvar och betydande mandat för Projektledningen. Du kommer till ett välskött och välfungerande bolag med tydliga mål och strategier, och vi har ordning och struktur med tydliga processer att följa. Men din kompetens och driv krävs för att vi ska göra en förflyttning mot ett mer strategiskt och proaktivt arbete, med affären i fokus. Du sitter i ledningsgruppen för Nyproduktion och din möjlighet att påverka är stor!

Några av dina spännande arbetsuppgifter är:
  • Leda, coacha och utveckla projektledningsavdelningen och dess projektledare.
  • Leda ledare, där dina två underchefer har ett totalt personalansvar för ca 10-13 medarbetare.
  • Driva utvecklings- och innovationsarbete i enlighet med bolagets strategier, som bland annat är att bygga såväl billigare som klimatsmart.
  • Ansvara för affärsmässigheten i projekten samt leda framtagande av underlag för investeringsbeslut.
Din bakgrund och personliga egenskaper
För att lyckas i rollen önskar vi att du har en relevant eftergymnasial utbildning alternativt en arbetslivserfarenhet som väger upp. Du är chef sedan tidigare och trygg i ditt ledarskap. Vidare är rollen som beställare av bostadsutveckling eller inom entreprenadverksamhet en central del av din merit.

Dina personliga egenskaper kommer vara helt avgörande för om du kommer trivas och lyckas i denna roll. Vi önskar att du är en stark initiativtagare som vill skapa resultat och driver utveckling. Du brinner för att motivera andra och delegerar, coachar och främjar dina medarbetares framgång. Du kan det där med kommunikation på dina fem fingrar och man får förtroende för dig både som person och i din kunskap.

Om MKB
MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med över 300 anställda och ägs av Malmö stad. Med drygt 25 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler är vi det största fastighetsbolaget i Malmö med ett värde på mer än 40 miljarder kronor. Vi har 32 procent av hyresmarknaden i staden och runt 60 000 Malmöbor bor i en MKB-lägenhet.

Vår vision är "Hem för var och en". Vi arbetar utifrån sex strategier för att nå dit: Social hållbarhet, Miljömässig hållbarhet, Attraktiv hyresvärd, Nyproduktion med rimliga hyror, Flexibilitet i arbetstid och arbetsställe samt Karriärutveckling och mångfald bland medarbetarna. Varje strategi har dels kortsiktiga mål för varje år, dels långsiktiga mål för 2030.

Vi lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och har tre kärnvärden: modiga, enkla tillsammans som ligger till grund för vårt arbete i vardagen.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ-certifierade fastighetsbolaget.

Läs mer om oss på https://www.mkbfastighet.se/om-mkb/

Ansökan
Ansök genom att klicka på "sök tjänst" och ladda upp ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan, men sista ansökningsdag 31/10. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

För frågor om tjänsten eller processen kontakta Lukas Drelich på lukas.drelich@roirekrytering.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Anläggningsarbete

Inga fler liknande jobb tillgängliga