MKB Fastighets AB · Publicerad 14 jan

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision "Hem för var och en" och delar du vår övertygelse lovar vi dig världens roligaste jobb och arbetsplats!

Presentation

Poolia söker för rekrytering till MKB Fastighets AB två utvecklingsorienterade och drivna Controllers som har erfarenhet från fastighets-, bygg- eller entreprenadbranschen. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid och placerade vid huvudkontoret i centrala Malmö. Tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Vill du vara med på en spännande förändringsresa och få en viktig roll i MKB Fastighets AB:s fortsatta utveckling de närmsta åren? Vill du arbeta nära ansvariga chefer inom förvaltnings- och nyproduktionsorganisationen? Då kan vi ha jobbet för dig!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Dina arbetsuppgifter

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i ett framgångsrikt och expansivt bolag. De närmsta åren kommer att präglas av utveckling och förnyelse.

Som Controller kommer du att jobba med både förvaltnings- och nyproduktions-organisationen. Du kommer att arbeta verksamhetsnära och ge finansiell support till ansvariga chefer.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:
  • Planering och koordinering av budget och prognosarbete
  • Sammanställning och analys av den finansiella rapporteringen för prognos och bokslut
  • Finansiell support till framförallt ansvariga chefer
  • Sammanställning av investeringsbeslut och rapporter till ledning och styrelse
  • Verksamhetsanalys och utredningar
  • Lönsamhetsbedömningar
  • Avvikelseanalys och nyckeltalsuppföljning
Du kommer också att medverka vid olika IT- och verksamhetsprojekt inom controlling-/ekonomistyrningsområdet.

Som Controller rapporterar till controllerchefen men leds operativt av en teamledare. Du ingår i en grupp med 6 Controllers.

Din bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 3-5 års erfarenhet inom Business Controlling. Merparten av din yrkestid har varit alternativt är inom fastighetsbranschen.

Vi vill att du har tidigare erfarenhet från bygg-, fastighets- eller entreprenad-branschen. Om du tidigare har jobbat med projektuppföljning/-analyser är det värdefullt då MKB har stor verksamhetsfokus i projektform för Ny-/Till-/
Ombyggnad samt Underhåll.

Tjänsterna kräver mycket goda kunskaper i Excel. Det är med fördel att du har tidigare erfarenhet av BI-system samt att du tidigare drivit eller medverkat vid utveckling av IT- och verksamhetsprojekt inom ekonomi- och/eller controller-området.

Vi ser det som en fördel om du har ett intresse för redovisning på en övergripande nivå (K3, moms, komponentredovisning och bokslut).

Som person är du nyfiken, utåtriktad och förändringsbenägen samt har en god kommunikationsförmåga med samtliga delar av organisationen. Egenskaper som driven, analytisk, pedagogisk och strukturerad är viktiga för att lyckas i denna roll. Du har också mycket god förmåga att se helheten och förstå samband samt drivs av att göra skillnad och skapa nöjda intressenter.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller