Malmö Stad Projekt · Publicerad 10 sept 2021

Arbetsuppgifter

Arbetsmarknadsavdelningen och enheten Arbetsträning och arbetsmarknadsanställningar söker nu en arbetsledare. Tjänsten ingår i ett arbetslag riktat mot lokalvård.

Uppdraget som arbetsledare innebär att leda och fördela arbetet för en grupp med 10-12 deltagare. Du arbetar i nära samarbete med arbetsmarknadssekreterare som ansvarar för deltagarnas långsiktiga planering och uppföljning. Du ansvarar för drift, arbetsmiljö samt att lära ut branschmässig kunskap. Du kommer även att arbeta med att anpassa arbetsuppgifterna så att de kan utföras av deltagarna som kan ha både fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Deltagarna i våra arbetslag kommer från Individ- och familjeomsorgen och målgruppen är malmöbor som uppbär försörjningsstöd samt ungdomar mellan 16-29 år.

Vidare innehåller uppgifterna bland annat att:
  • Planera, leda och fördela arbetet i arbetslaget
  • Introducera och instruera deltagarna i det dagliga arbetet i arbetslaget samt anpassa arbetsuppgifter efter målgruppens funktionsnedsättningar.
  • Arbeta med ett språkutvecklande förhållningssätt så att deltagarna utvecklar sin kommunikativa förmåga i svenska språket
  • Arbeta i team med arbetsmarknadssekreterare och arbetsgivarfunktion samt övriga arbetsledare inom lokalvård.
  • Arbetsmiljöansvar
  • Fakturering samt utföra beställningar via Ekot
  • Vara enhetens representant gentemot uppdragsgivare då det gäller uppdragets utförande
  • Kontinuerligt utveckla och bredda arbetet i lokalvård så att det anpassas efter målgruppens behov
Kvalifikationer

Vid sidan om fullgjord gymnasieutbildning så vill vi att du har både utbildning av SRY och/eller Insta 800 samt arbetslivserfarenhet inom området lokalvård. Vi vill dessutom att du har erfarenhet av arbete i en arbetsledande funktion, gärna inom lokalvård. Det är meriterande om du har erfarenhet om systematiskt arbetsmiljöarbete. Eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap/pedagogik är meriterande. B-Körkort för manuellt växlad bil är ett krav för tjänsten.

Vi söker dig som har ett respektfullt bemötande mot alla människor. Du har god förmåga att bygga relationer och skapar lätt förtroende hos dem som du möter. Kommunikation och pedagogisk förmåga är viktigt för att lyckas i tjänsten. Du ser samarbete som en viktig faktor för framgång. Du är förändrings- och utvecklingsinriktad och att arbeta med service kommer naturligt för dig. Vi ser gärna sökanden med bred språklig kompetens.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt.

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Avdelningen medverkar till att stärka arbetssökande Malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande.

Verksamheterna erbjuder en bredd av olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel arbetsträning, praktik, utbildning och anställningar. Vi samverkar tätt med andra funktioner inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen, andra förvaltningar inom Malmö stad, externa aktörer som Arbetsförmedlingen och civilsamhället.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Fastighet
Underkategori
Lokalvård
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga