Malmö Stad Projekt · Publicerad 23 nov 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker nu arbetsmarknadssekreterare som aktivt ska bidra med sin kompetens och energi för att fler malmöbor ska komma i arbete eller i studier som syftar till arbete och självförsörjning. Som arbetsmarknadssekreterare inom arbetsmarknadsavdelningen gör du kartläggning, arbetsmarknadsplanering och erbjuder stöd under insats eller anställning för deltagare som befinner sig i någon av våra arbetsmarknadsinsatser. Du ingår i en arbetsgrupp med arbetsmarknadssekreterare som genom engagemang och kunskap bidrar till att enhetens mål uppfylls.

Rollen som arbetsmarknadssekreterare innebär bland annat att:
 • i samarbete med andra; planera och genomföra insatser av olika slag
 • förbereda, vägleda och coacha och matcha deltagare i syfte att de ska bli självförsörjande, alternativt göra en stegförflyttning mot självförsörjning
 • arbeta med individer och grupper
 • dokumentera i databasen Procapita, bl.a. beskriva och följa upp deltagarens process
 • planera och genomföra arbetsmarknads- och studieevent
 • samarbeta och samverka med andra aktörer internt och externt tex. socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, utbildningssamordnare, arbetsgivare inom både privat och offentlig sektor etc.
 • delta i utvecklingsarbetet kring organisationens insatser och metoder
 • samla erfarenheter och kunskaper inom området, omvärldsbevaka
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning som är relevant för tjänsten (180 hp). Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samarbetspartners. Du har erfarenhet av att arbeta och dokumentera i digitala verktyg och av att ha arbetat i projektform.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet. Vidare har du företrädesvis genom tidigare erfarenhet ett stort kontaktnät inom näringslivet, offentlig sektor, ideella sektorn m.fl. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom arbetslivsinriktad rehabilitering, Supported employment, MI eller liknande metoder.

För att lyckas i rollen innehar du nedan personliga egenskaper/förmågor:
 • Självledarskap
 • Utvecklingsförmåga
 • Analytisk förmåga
 • Verksamhetsintresse
 • Kommunikativ
 • Samarbetsförmåga
 • Effektiv
Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och det är positivt om du har kunskaper i andra språk som bedöms vara relevanta för verksamheten. Du har god datorvana och det är fördelaktigt om du har erfarenhet nya digitala verktyg såsom Office 365, Skype, Sharepoint, Teams etc. Har du arbetat i Procapita innan så är det meriterande.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande. Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik.

Information om tjänsten

Anställningsform: 4 tillsvidare, 2 visstid
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 6
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Sekreterare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga