Malmö Stad Projekt · Publicerad 23 nov 2021

Välkommen till avdelning för Myndighet och enhet Ordinärt boende! Sen Januari 2020 finns vi i fina lokaler i centrala Malmö med närhet till butiker och restauranger, samt goda kollektiva förbindelser.

Vår enhet är under ständig utveckling och satsar nu på att utöka med ytterligare en tjänst som Biståndshandläggare med utökat verksamhetsuppdrag. Vi erbjuder ett unikt uppdrag för dig som brinner för utveckling, förbättringsarbete och handledning.

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare med utökat verksamhetsansvar ger du daglig handledning till sektionens biståndshandläggare. Det innebär att du kommer leda och hjälpa dina medarbetare i olika ärenden. Det innefattar även kontakt och samverkan inom förvaltningen och med Malmös övriga förvaltningar samt externa samarbetspartners.

Rollen innebär att du kommer att ha ett nära samarbete med både sektionschef och biståndshandläggare. Tillsammans med medarbetare och sektionschef utvecklar ni en gemensam standard i arbetsprocesser och bedömningar samt stöttar medarbetarna i att arbeta efter dessa.

Att kvalitetssäkra dokumentation och hålla sig uppdaterad på aktuell rättspraxis och lagstiftning ingår också i uppdraget. Tjänsten innebär en aktiv roll i enhetens förbättringsarbete samt i introduktionen av nya medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning. Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av myndighetsutövning och har goda kunskaper om målgruppen. Har du dessutom MI-utbildning eller utbildning i annan samtalsmetodik samt fördjupade studier inom äldre-och eller funktionshinderområdet ser vi det som meriterande.

För rollen som Biståndshandläggare med utökat verksamhetsansvar ser vi att du har goda kunskaper om aktuell lagstiftning och rättspraxis inom området. Du har erfarenhet av att arbeta i Procapita, Mina planer samt enligt socialstyrelsens utredningsmodell IBIC.

Vi söker dig som är modig och driven i ditt uppdrag och som har erfarenhet av handledning, projektledning och samordning. Du har god förmåga att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter samtidigt som du är öppen för att lära dig av andra. Vi ser att du självständigt kan följa upp resultat av sektionens mål och redovisa detta i olika sammanhang. För tjänsten krävs god kunskap i svenska, både i tal och skrift.

Som person är du kommunikativ, flexibel och stresstålig. Du är en problemlösare och kan enkelt samarbeta med både med nära kollegor på enheten men också med externa parter.

Låter detta som ett intressant uppdrag för dig? Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg - Malmö behöver dig! Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och intervjuer.

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 dec 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Socionom
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga