Malmö Stad Projekt · Publicerad 18 nov 2021

Arbetsuppgifter

På vår Grundsärskola finns fyra klasser. Som elevassistent på Hermodsdalsskolans grundsärskola kan du komma att arbeta både i våra ämnesområdesklasser och i vår ämnesklass. Eleverna går i årskurs 1-3. Vi har fyra klasser på skolan. 3 ämnesområdesklasser där det går 2, 5 och 6 elever i de olika klasserna och en ämnesklass med 10 elever. I varje klass arbetar en pedagog tillsammans med elevassistenter.

Som elevassistent hjälper du till både i undervisningssituationer och i sociala situationer, vid toalettbesök, vid matsituationer . Ibland är du kopplad till en elev och ibland till en elevgrupp. Efter skolan är slut ingår du i fritidsverksamheten där du, tillsammans med dina kollegor, planera, genomför och följer upp fritidsaktiviteter. På fritidshemmet är det, just nu, 14 elever inskrivna.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har en utbildning som exempelvis barnskötare, assistent eller liknande.

Du måste ha erfarenhet av att ha arbetat med barn i behov av särskilt stöd. Vi ser det som en stor fördel om du har arbetat med barn med diagnos IF, Autism och ADHD. Du ska ha god vana vid att arbeta med utåtagerande barn. Det är meriterande om du känner till och kunna använda alternativa kommunikationssätt.

Som person behöver du vara lösningsfokuserad, flexibel och van vid att handskas med ”ögonblickssituationer”. Du behöver ha ett lågaffektiv bemötande, kunna hantera stressiga siutationer och ha lätt för att samarbeta och ställa om. Du måste ha mycket god svenska i tal och skrift och gärna en utbildning i TAKK.

Välkommen med din ansökan! I denna rekrytering tar vi inte emot personligt brev. Dina svar på urvalsfrågorna blir därför viktiga för vår bedömning.

Om arbetsplatsen

Hermodsdalsskolan är en F-9-skola med 525 elever. Fritidsverksamheten har 145 elever och präglas av en god pedagogisk miljö som låter elevernas intresse och nyfikenhet stå i centrum. På Hermodsdalsskolan ser vi varje elev! Vi arbetar med nära relationer till såväl elever som vårdnadshavare och genom regelbundna resultatdialoger anpassar vi undervisningen till varje elev. Vi står för ett elevnära skolledarskap som bland annat blir synligt genom de verksamhetsrundor vi går varje vecka och i de elevintervjuer vi genomför med varje årskurs. Hermodsdalsskolans grundsärskola är en nystartad verksamhet som öppnade upp aug-20. På skolan finns fyra klasser, tre ämnesområdesklasser och en ämnesklass. Skolan har 23 elever och efter skolans slut tar fritidsverksamheten över i samma lokaler.

Här vill vi att alla elever ska lyckas och arbetar därför för en ökad behörighet till gymnasieskolan. Aktiviteter vi arbetar med är en främjande skolmiljö, bedömning samt en läsande skola. Hermodsdalsskolan skapar varje elevs bästa skola!

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 jan 2022
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga