Malmö Stad Projekt · Publicerad 8 sept 2021

Vi söker en engagerad Enhetschef med uppgifter både som chef och HR-konsult inom rekrytering, som liksom övriga HR medarbetare bidrar till att HR-avdelning levererar ett arbete av god kvalitet.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som chef (ca 25%) leder du och utvecklar arbetet i gruppen på 5 medarbetare, med ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Det ingår att:
  • Motivera och vägleda dina medarbetare när så behövs och ta tillvara och utvecklar deras kunskaper och erfarenheter.
  • Driva och integrerar enhetens frågor på hela avdelningen
  • Följa utveckling och förändring inom ansvarsområdena inom och utom staden, samt utifrån förvaltningen behov utveckla arbetssätt, riktlinjer och rutiner
Enhetschefen ingår i HR-avdelningen ledningsgrupp och kommer liksom din enhetschefskollega att gå in som Tf. HR-chef vid chefens frånvaro. Att tillsammans med HR-chef och enhetschefskollega driva utvecklings- och förbättringsarbete inom HR-området på ett övergripande plan.

Som HR-konsult (ca 75%) kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. Du stödjer dina HR-kollegor, HR-chef samt organisationens chefer med särskilt fokus på rekrytering, vilket innebär:
  • Arbeta operativt och strategiskt med vår rekryteringsprocess.
  • Arbeta med chefs- och medarbetarrekryteringar
  • Bidra i vårt kompetensförsörjningsarbete.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande fil kand, 180hp, inom området personal/organisation/ beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för rollen. För att snabbt komma in i arbetet vill vi att du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Vi vill att du har flerårig erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering samt erfarenhet av strategiskt rekryteringsarbete. Du har god datorvana som gör att du enkelt sätter dig in i de system vi använder, samt kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är om du har:
  • Fördjupning och/eller vidareutbildning inom rekrytering.
  • Certifiering i ett eller flera test instrument/metoder.
  • Erfarenhet som ledare/chef/teamledare.
  • Erfarenhet av att arbeta i projektform med tidplaner och leveranser.
Som person är du trygg, stabil och har förmåga till självinsikt. Du är strategisk och har ett brett perspektiv på frågor, ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Vidare ser vi att du kan prioritera och hantera varierande arbetsuppgifter samt driva uppdrag på ett systematiskt och tydligt sätt. Relationsskapande och att skapa förtroende och goda samarbeten med andra är naturligt för dig. Du har ett lyhört förhållningsätt och arbetar coachande för att ge andra rätt förutsättningar.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

HR-avdelning har totalt 22 medarbetare som arbetar med att vara ett kvalificerat stöd till förvaltningens chefer inom ett flertal HR relaterade områden. På avdelningen har vi också specialistkompetens bl.a. inom rekrytering, lön, arbetsmiljö, arbetsrätt, rehabilitering samt grupp- och ledarskapsutveckling. Tillsammans arbetar vi för att skapa attraktiva arbetsplatser med god arbetsmiljö och hög kompetens där medarbetare trivs och känner stolthet.

Vi är en grupp med olika erfarenheter och kunskap som tillsammans bidrar till hög kompetens. Vi har nära till skratt och god gemenskap är en självklar del av vår arbetsdag. Vi sitter i fina lokaler centralt beläget på Kungsgatan i Malmö. Som medarbetare hos oss erbjuds du flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter till utveckling i din roll.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga