Malmö Stad Projekt · Publicerad 23 apr 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker en enhetschef för kommunikation, IT och digitalisering till förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det är en nyinrättad tjänst på kommunikationsavdelningen och du får möjlighet att tillsammans med dina medarbetare utveckla en ny enhet.

Du kommer att ansvara för verksamhet, ekonomi och medarbetare på enheten. Du leder arbetet för att nå uppsatta mål, identifierar, initierar, och genomför uppdrag inom ditt verksamhetsområde. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du smarta arbetssätt, hittar synergieffekter och gör kloka prioriteringar utifrån verksamhetens behov.

En viktig del för att lyckas i ditt arbete är att vara lösningsfokuserad och bygga upp och stärka samarbeten mellan funktioner inom hela förvaltningen.

Det är viktigt att du vill arbeta för ett bra arbetsklimat där medarbetarna ges möjlighet till att vara delaktiga i utvecklingen av enhetens arbete och samtidigt stimulerar till eget ansvarstagande.

Du kommer bland annat fokusera på att;
  • Arbeta med hur förvaltningen ska bli ännu bättre på att tydliggöra och synliggöra verksamhetens uppdrag.
  • Leda och utveckla arbetet med förvaltningens digitala kanaler så att vår kommunikation förbättras, skapar värde och är anpassad efter målgruppernas behov och förutsättningar.
  • Fortsätta att utveckla en kommunikativ organisation genom att stärka chefers och medarbetares kommunikativa förmåga.
  • Fortsätta utvecklingen av förvaltningens proaktiva arbete med press- och externkommunikation.
  • Stärka vår långsiktiga och strategiska förmåga att ständigt ha en beredskap för händelser och kriser och tillgodose ett operativt stöd för verksamheten i händelser och krissituationer.
Du kommer att ansvara för kommunikation, IT-support, digitalisering, beredskapsarbete samt förvaltningskontorets reception. Arbetet i IT-supporten och receptionen leds av en teamledare. Du rapporterar till förvaltningens kommunikationschef som är avdelningschef och som utgör en del av förvaltningsledningen. Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp bestående av avdelningschef och enhetschef för nämndskansliet. Här förväntas du bidra till och delta i det gemensamma utvecklingsarbetet för avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att sätta din egen roll och ditt verksamhetsområde i relation till övrig verksamhet i förvaltningen. Du har lätt för att skapa förtroendefulla och varaktiga relationer med medarbetare, kollegor och chefer och får energi av att arbeta tillsammans med andra för att nå uppsatta mål.

Du behöver vara driven och strukturerad, ha ett engagerat ledarskap och trygg i din ledarroll, du har lätt för att fördela arbetsuppgifter, kan agera självständigt och vågar fatta beslut i det dagliga arbetet.

Du förstår sammanhangen med att arbeta i en politiskt styrd organisation och har förståelse för hur stora organisationer fungerar.

Du har ledarerfarenhet med personalansvar och givetvis erfarenhet av kommunikationsarbete och digitalisering. Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning för området.

Om arbetsplatsen

Kommunikationsavdelningen har både en strategisk och en operativ roll och består av cirka 35 medarbetare. Vi är stolta över den bredd av kompetenser som finns på avdelningen och har en god arbetsmiljö med ett öppet och respektfullt arbetsklimat.

Avdelningen ger både ett strategiskt och operativt stöd till nämnd, förvaltningsledning och verksamhet när det gäller intern- och extern kommunikation, IT och digitalisering, pressarbete, beredskap, offentlighet och sekretess, informationssäkerhet, dokument och ärendehantering samt handläggning av förvaltningsövergripande ärenden och utredningar. Avdelningen ansvarar för förvaltningsövergripande samordning av bland annat familjecentraler, öppna förskolor och kontakter med civilsamhället. På avdelningen finns dessutom funktioner för kundservice externt och internt.

I förskoleförvaltningen är vi cirka 4700 medarbetare som varje dag möter 16 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga