Malmö Stad Projekt · Publicerad 4 nov 2021

Arbetsuppgifter

Du kommer att ge juridisk rådgivning till stadens nämnder, förvaltningar och bolag inom främst IT-rättens offentligrättsliga del, såsom dataskyddslagstiftningen, offentlighet och sekretess samt angränsande lagstiftning. Även rådgivning avseende bland annat förvaltningslagen, kommunallagen och avtalsrättsliga frågeställningar blir aktuellt. Arbetet innebär många kontakter med tjänstepersoner vid verksamheterna som behöver stöd i att hitta metoder och arbetssätt som tillgodoser lagens krav. Den digitala utvecklingen har ökat användandet av olika digitala verktyg, varför det handlar om att hitta och formulera juridiskt hållbara lösningar vid användandet av dessa tjänster. Avtalsgranskning på både svenska och engelska förekommer. Kontakter med Integritetsskyddsmyndigheten (IMY), andra myndigheter och domstolar kan bli aktuellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen. Du ska vidare ha erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, goda kunskaper i dataskyddslagstiftningen och angränsande rättsområden samt praktisk erfarenhet av att ha arbetat med dessa frågor. Du har god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har lätt för att nå fram till och samarbeta med olika yrkeskategorier på ett konstruktivt och förtroendegivande sätt och du är utpräglat serviceinriktad. Du är noggrann, analytisk, lyhörd och flexibel och du har god förmåga att arbeta självständigt, men även i samverkan med andra.

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Juridiska enheten är en del av avdelningen intern ledning och stöd som även innehåller enheterna ekonomi och utveckling, HR och kommunikation samt kansli. Juridiska enhetens roll är att leverera kvalificerad juridisk rådgivning till kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder, förvaltningar, kommunala bolag och stiftelser. Enheten ska främja rättssäkerheten i den kommunala verksamheten och förebygga juridiska tvister. Vid enheten arbetar sju jurister samt kommunens dataskyddsombud.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga