Malmö Stad Projekt · Publicerad 26 nov 2021

Arbetsuppgifter

Till Sockerbruksskolan söker vi nu en rektor som vill leda arbetet för varje elevs bästa skola!

Som rektor har du det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet och resultat på Sockerbruksskolan som är en grundsärskola belägen med närhet till härligt gröna miljöer i Oxie. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar för skolan. Tillsammans med biträdande rektor och administrativ chef utgör du skolans ledningsgrupp, där ni i ett nära samarbete är en central framgångsfaktor för en välmående skola. Du är direktunderställd utbildningschef och ingår i dennes rektorsgrupp där ni tillsammans arbetar för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål.

På Sockerbruksskolan får du göra skillnad på riktigt, du arbetar såväl verksamhetsnära som strategiskt. Du har ett nära samarbete med stadens andra grundsärskolor men även andra aktörer, exempelvis funktionsstödsförvaltningen. Tillsammans med engagerad personal leder du Sockerbruksskolan i arbetet för varje elevs bästa skola!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen, minst kandidatexamen eller motsvarande, med pedagogisk inriktning. För tjänsten behöver du ha gått rektorsutbildningen, om du ej gjort detta måste den påbörjas inom ett år, och har du gått någon annan form av ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta i grundsärskola men även som skolledare, det är meriterande om du har arbetat som skolledare i grundsärskola. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att leda genom andra chefer.

För rollen behöver du ha ett tydligt ledarskap där du kan sätta dig in i olika perspektiv men samtidigt förmåga att fatta grundade beslut där fokus ligger på verksamheten och en kvalitativ undervisning - du har ett varmt hjärta, kall hjärna och en fast hand. Du är tydlig i din kommunikation och skapar goda relationer med såväl vårdnadshavare och elever som medarbetare och andra aktörer. Vidare har du en god struktur på ditt arbete. Du planerar både lång- och kortsiktigt, har förmåga att prioritera bland de arbetsuppgifter som kommer utifrån syfte och mål och behåller lugnet i både stressade och emotionellt laddade situationer.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Sockerbruksskolan är en grundsärskola för elever med autism och intellektuella funktionsvariationer (IF), med fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS §9.7 i samma lokaler och med samma personal. Skolan ligger i Oxie kyrkby, med närhet till grönområde, bad och Oxie centrum. Vi har mellan 25-30 elever fördelade på åtta små klasser med 3-4 elever i varje. Antalet platser på skolan varierar utifrån behov av fysiska anpassningar för eleverna. Flertalet av våra elever läser ämnesområden. Både skolledning och personalen som arbetar med eleverna har alla kompetens och erfarenhet inom lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik, autism och intellektuella funktionsvariationer (IF).

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga