Malmö Stad Projekt · Publicerad 3 sept 2021

Välkommen till oss på kommunikationsavdelningen på förskoleförvaltningen! Hos oss får du arbeta med spännande kommunikationsfrågor och på så sätt bidra till en rolig, trygg och lärorik förskola för Malmös barn. Du blir en av fem drivna och engagerade kommunikatörer, som har ett övergripande ansvar för att utveckla och samordna kommunikationen i förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att delta i olika utvecklingsprocesser och projekt - ibland i en drivande och samordnande roll, och ibland som kommunikativt stöd. Ett aktuellt exempel är förvaltningens digitaliseringssatsning, där en viktig del är kontakterna mellan förskola och vårdnadshavare. Här kommer du att arbeta för att kommunikationen med chefer, medarbetare och vårdnadshavare bidrar till att projektet blir lyckosamt.

Ditt arbete kommer till stora delar att vara strategiskt och utvecklande, men också innebära konkreta kommunikationsinsatser som att skriva och målgruppsanpassa texter, producera och publicera material i våra olika kanaler. I ditt ansvar ingår att utveckla stödet till chefer på vårt intranät och att vara ansvarig för vårt digitala nyhetsbrev Ledarnytt. I tjänsten ingår också att vara backup till vår press- och kriskommunikatör.

Vid din sida har du flera duktiga kommunikatörskolleger med olika ansvarsområden. Vi jobbar nära varandra inom teamet, kompletterar varandras kompetenser och är ofta ”bollplank” till varandra. Vi arbetar alla med fokus på att skapa en kommunikativ organisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
  • Har en utbildning inom kommunikationsområdet eller annan utbildning som bedöms relevant för rollen.
  • Har flerårig erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete.
  • Har erfarenhet av att utveckla och driva kommunikationsfrågor i en större organisation.
  • Är en god skribent som har lätt för att anpassa texter efter olika målgrupper och kanaler.
  • Har vana av webbarbete (cms, struktur, innehåll), sociala medier och Adobe CS-paketet (InDesign, Photoshop).
Vidare ska du ha följande förmågor:
  • Prestigelös och trivs med att arbeta i team.
  • Förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor.
  • Förmåga att prioritera, även under hög arbetsbelastning.
  • Lätt för att ta och upprätthålla kontakter såväl internt som externt.
Har du andra kompetenser inom kommunikationsområdet? Berätta gärna om dem i din ansökan! Till viss del finns möjlighet att forma tjänsten, då vi försöker fördela våra ansvarsområden på enheten efter intresse och kompetens.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har 4700 medarbetare som varje dag möter 16 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I den här rekryteringen använder vi urvalsfrågor istället för personligt brev. Frågorna ser du när du loggar in för att ansöka. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga