Malmö Stad Projekt · Publicerad 25 nov 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny kollega till Innovation och utveckling, som är en av enheterna på avdelningen Omvärld och näringsliv. I uppdraget ingår framför allt att handlägga ärenden av olika slag såsom utredningar, remisser och motioner. Fokus kommer främst att ligga på arbetsmarknadsfrågor på strategisk nivå, men du kommer också att vara involverad i andra frågeställningar som ingår i avdelningens ansvarsområde.

Du driver och ansvarar för egna utredningar och skriver fram beslutsunderlag till kommunstyrelsen, självständigt eller i arbetsgrupper som du leder eller deltar i. Du kommer även att ingå i flera sammanhang där vi tillsammans arbetar med utveckling inom specifika områden med särskilt fokus på arbetsmarknadsfrågor. Att driva eller delta i olika typer av större eller mindre projekt ingår i tjänsten.

Det är i mötet mellan olika perspektiv och erfarenheter som utveckling sker och vi arbetar gärna och ofta över gränser i och utanför vår organisation. Exempel på samarbeten för den här rollen sker med till exempel andra delar av Malmö stad, och med externa parter som Arbetsförmedlingen, Region Skåne, Länsstyrelsen, Sveriges kommuner och regioner med flera, och här kommer du ha en viktig roll i att ta hand om de goda relationer och nätverk som finns men också att utveckla nya samarbeten.

Välkommen till en idérik miljö där vi tillsammans leder arbetet för att främja hållbar tillväxt i Malmö!

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du relevant akademisk utbildning inom samhällsvetenskap eller likvärdigt, och flerårig erfarenhet av att självständigt handlägga och bereda underlag för politiska beslut inom främst kommun eller region. Du behöver ha erfarenhet av arbete med strategiska arbetsmarknadsfrågor och vara väl insatt i nationell arbetsmarknadspolitik. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med kompetensförsörjningsfrågor ur samhällsperspektiv, samt med näringslivs- och tillväxtfrågor.

Som person bör du trivas i komplexitet och breda sammanhang. Du är utvecklingsinriktad och öppen för nya perspektiv och idéer vilket du själv även gärna bidrar med i olika sammanhang. Då du förväntas att självständigt driva dina processer med ibland snäva tidsfrister krävs att du är självgående och ansvarstagande med god planeringsförmåga och förmåga att hantera parallella uppdrag. Eftersom en väsentlig del av arbetet handlar om att hantera och sortera i information och att producera kvalitativa handlingar behöver du vara analytiskt lagd och ha mycket goda kunskaper i svenska i förståelse, tal och skrift.

Inte minst behöver du vara en god relationsbyggare som tar initiativ till kontakter och nätverk. Du involverar och lyssnar, och är bekväm med att leda processer och arbetsgrupper.

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Avdelningen omvärld och näringsliv leder stadens arbete med att främja hållbar tillväxt. Här finns bland annat stadens övergripande omvärldsfrågor, internationellt arbete, besöksnäring, arbetsmarknadsfrågor, säkerhet och beredskap, migration och stöd till den idéburna sektorn.

På stadskontoret arbetar du nära stadens ledning med frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling. Som kommunstyrelsens förvaltning är vårt uppdrag att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Det gör vi genom att arbeta strategiskt inom flera olika områden. Tillsammans med kollegor i staden, Malmöbor och aktörer i vår omvärld bidrar vi gemensamt till att skapa en trygg och hållbar stad präglad av vilja, öppenhet och mänsklig värme.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
8 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga