Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen · Publicerad 11 mars

Som förste socialsekreterare kommer du att ge stöd och handledning till såväl nya som erfarna socialsekreterare i det dagliga arbetet. Det huvudsakliga uppdraget för förste socialsekreterare är att ge ärendehandledning och metodhandledning, såväl enskilt som i grupp. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt att ansvara för att det implementeras i det vardagliga operativa arbetet. Du är delaktig i att skapa och upprätthålla rutiner och fungerande processer i det dagliga arbetet. I nära samarbete med sektionschefen kommer du att följa upp enhetens mål och resultat samt driva enhetens utveckling framåt. Som förste socialsekreterare kommer du att: - Fungera som sakkunnig - Stötta socialsekreterarna med prioriteringar i det dagliga arbetet samt mot målet att kunna arbeta självständigt - Delta i utveckling av verksamheten på uppdrag av sektionschefer och enhetschef - Upprätthålla metoder och bedömningsinstrument så att dessa används i den dagliga handläggningen - Företräda verksamheten i stadsövergripande projekt - Läsa skriftliga underlag och ge feedback - Ansvara för granskning av handläggningen utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer - Vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom och har flerårig och aktuell erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen. Du har erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd, kunskap i metoder som används i verksamheten samt tidigare erfarenhet av att driva kvalitetsarbete. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av introduktion för nya kollegor, vana av att tala inför och föra fram budskap till grupper samt erfarenhet av att driva projekt eller liknande från start till implementering. Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Vidare har du även mycket goda kunskaper i Procapita. Som person ser vi att du som söker är kreativ och initiativtagande. Du kommer gärna med nya idéer och angreppssätt och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Du är ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. Arbetet på enheten präglas av föränderlighet, det är därför viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. För att bli framgångsrik i tjänsten är det även av stor vikt att du har förmågan att vara tydlig. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer är planerat till 25/3, 27/3 samt 1/4. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande sektionschef Yasmina Garrigos Martinez 040-34 52 75. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Micaela Westerlund 070-829 38 56.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Socialtjänst Öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet samt Barn och familj - Öppenvård. Enheten för Ekonomiskt bistånd är i sin tur uppdelad i fem olika sektioner; Rehab, Mottag, 1:e och Administration, Arbetsmarknad 1, Arbetsmarknad 2 samt Unga Vuxna och Projekt. Då en av våra förste socialsekreterare ska gå på föräldraledighet söker vi nu till sektion Mottag, 1:e och Administration en vikarierande förste med start i maj. Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor; det som ger positiv energi på jobbet. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, läsdagar, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 mars
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Socionom
Kontakt
Mejla Yasmina Garrigos Martinez