Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen · Publicerad 16 mars

I din roll som socialsekreterare/samordnare mot våld i nära relation kommer du att genomföra skyddsbedömningar av ärenden där hot och våld förekommer, genomföra placeringar i skyddat boende och handlägga ärenden enligt SoL. Du kommer även att genomföra grundutredningar, följa upp beviljade insatser samt samverka med övriga aktörer. I arbetet ingår såväl långvariga kontakter som korta i akuta situationer, med både enskilda individer, familjer och samarbetsparter. Samverkan med interna och externa aktörer är viktig och rollen kan även komma att innefatta en samordningsansvar. Då vi arbetar löpande med utvecklingsarbete i vår verksamhet ingår även metodutveckling. Som anställd i Malmö stad och socialtjänst Söder erbjuder vid dig: * Läsdagar * Friskvårdsersättning * Flexibel arbetstid * Vidareutveckling genom exempelvis föreläsningar eller utbildningar

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen samt minst ett års erfarenhet av handläggning enligt SoL/LVU. Utbildning i och erfarenhet av FREDA, PATRIARK och/eller Signs of safety är meriterande. Erfarenhet från myndighetsarbete inom barn och familj och/eller erfarenhet av socialtjänstens arbete mot våld i nära relation och hedersrelaterat våld är meriterande för tjänsten. Vi ser det även som ett plus om du har erfarenhet av någon typ av samordningsansvar. Vi förutsätter att du har god svenska i tal och skrift och att du kan kommunicera på engelska. Kunskaper i fler språk är meriterande. B-körkort är ett krav och då det vid behov förekommer arbete utanför kontorstid (även kvällstid) är det viktigt att du har en flexibilitet vad det gäller arbetstiden. Vem är du? För att trivas i rollen tror vi att du är lugn och stabil och behåller ett realistiskt perspektiv på de situationer som uppstår i arbetet. Arbetet kräver att du är strukturerad, självgående och håller dina deadlines. Du bör också vara flexibel samt lösningsfokuserad och du har ett empatiskt och kommunikativt förhållningssätt till de klienter du möter i arbetet. Vi vill även att du har en mycket god samarbetsförmåga, är prestigelös och har en vilja att bidra till vårt gemensamma arbete med att bibehålla en god arbetsmiljö.

Vid intervju vill vi att du visar upp din socionomexamen samt körkort. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Socialtjänst Söder är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden: två enheter inom barn och familj (inkl. SKOLFAM), en enhet för vuxna (missbruk och hemlöshet) samt en enhet för ekonomiskt bistånd. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi chefer jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas och för att skapa en god arbetsmiljö.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Förskolelärare

Inga fler liknande jobb tillgängliga