Malmö stad Grundskoleförvaltningen · Publicerad 26 juni 2019

Som administrativ chef har du ansvar för att leda och samordna det administrativa arbetet på skolan och utgör ett kvalificerat stöd till skolledning utifrån verksamhetens behov. Du har ansvar för att leda och samordna det administrativa arbetet på skolan. Du är chef för administrativa medarbetare samt eventuellt andra medarbetare utifrån rektors fördelning. Du blir en del av skolans ledningsgrupp och kommer att arbeta i nära samarbete med skolan biträdande rektorer och rektor.

Som administrativ chef har du utifrån rektors delegation ansvar för arbetsuppgifter som bland annat:
* administrativt arbete: leda och samordna skolans administrativa arbete
* fastighetsfrågor/lokaler: leda och samordna skolans arbete med fastighetsfrågor/lokaler, lokalvård
* myndighets- och skoljuridiska frågor: leda och samordna skolans myndighets- och skoljuridiska arbete
* systematiskt arbetsmiljöarbete: leda och samordna skolans systematiska arbetsmiljöarbete
* systematiskt brandskyddsarbete: leda och samordna skolans systematiska brandskyddsarbete
* personal och budget: personalansvar och budgetansvar inom chefskapet

Du stödjer rektor i skolans arbete utifrån de nationella styrdokumenten, grundskolenämndens övergripande mål om måluppfyllelse och likvärdighet samt strategierna Varje elevs bästa skola. Under ledning av rektor medverkar du i skolans systematiska kvalitetsarbete och verkar för en skola på vetenskaplig grund där alla medarbetare tar tydligt ansvar för sitt, skolans och varje elevs lärande och resultat. Du verkar också för att skapa en skolmiljö som välkomnar, respekterar och värderar elever, medarbetare och vårdnadshavare.

Kvalifikationer
För att bli aktuell för tjänsten som administrativ chef ska du ha en akademisk examen och gedigen erfarenhet av att hantera komplexa IT-system. Det är meriterande om du har gått ett ledarutvecklingsprogram eller har annan utbildning inom ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet från pedagogisk verksamhet och av kvalificerade administrativa uppdrag. Erfarenhet som ledare/chef är meriterande.

Som person visar du tydliga ledaregenskaper. I ditt arbete är du strukturerad, organiserad och metodisk. Du kommunicerar och samarbetar väl med personal, vårdnadshavare och elever på skolan. Som person är självständig, trygg och prestigelös. Du har förmågan att ha en god utsikt över din omgivning och självinsikt, vilket representerar två viktiga delar i det vi kallar ett hälsosamt medledarskap, något vi främjar hos alla på Rörsjöskolan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Rörsjöskolan är en F-5-skola from hösten -19 (blivande F-6) med cirka 600 elever i fyra paralleller. Vi bygger en ny skolbyggnad och utökar succesivt vårt elevantal inom de kommande åren. Skolan finns i Rörsjöstaden, vid Värnhem, i närheten av såväl grönområden som kulturella aktiviteter. Lokalerna är ljusa, färgglada och det pågår fortsatt renovering/uppfräschning av befintliga lokaler. Våra byggnader är charmiga, då de anknyter till vår långa och traditionsrika historia. Samtidigt anpassar vi lokalerna och ställer om till de krav som ställs på en modern skola. Våra klassrum är välutrustade med datorer, Ipads och projektorer. Just nu ser vi också över övrig teknisk utrustning för våra elever. Skolan har en stor härlig skolgård med bland annat hinderbana, fotbollsplan och basketplan. Vi driver ett aktivt utvecklingsarbete på skolan där samtlig personal är involverad. Vi har med andra ord höga krav och förväntningar på varandra och möjligheterna att kunna påverka sin arbetsplats och verksamhetens utveckling är stor. Vi kommer inom några år vara en av Malmös ledande skolor och därefter en av de bästa skolorna i Sverige. Vi har siktet inställt på att bli en skola i världsklass då vi arbetar med ett internationellt och omvärldbevakande perspektiv. Vi arbetar tillsammans med Malmö Universitet inom ett treårigt praktiknära skolforskningsprojekt som ett exempel på vårt utvecklingsarbete. Rörsjöskolan har en tydlig kulturinriktning och har ett nära samarbete med bl.a. Kulturskolan och El Sistema. Viktigt för oss är ett gemensamt humanitärt tänk varje dag där vi tydligt står för FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och Barnkonventionen.

Just nu söker vi en administrativ chef som vill vara en del av en skola under uppbyggnad där din insats kommer att göra skillnad. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 aug 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt
Mejla Ingrid Landén

Inga fler liknande jobb tillgängliga