Malmö stad Grundskoleförvaltningen · Publicerad 28 juni 2019

Som administrativ chef i Malmös skolor bidrar du till att skapa förutsättning för rektor att vara pedagogisk ledare. Du utgör kvalificerat stöd till rektor utifrån rektors behov.

I uppdraget hos oss på sockerbruksskolan har du ansvar för att leda och samordna det administrativa arbetet på skolan och du är chef för tre ekonomibiträden och en vaktmästare samt eventuellt ytterligare medarbetare utifrån rektors fördelning. I ditt uppdrag ingår också ekonomiskt ansvar för skolans administrativa arbete. Vi sätter stor vikt vid att strikt följa budget och hantera skolans medel för att verksamheten ska ligga i framkant. Det ingår även att leda och samordna skolans myndighets- och skoljuridiska arbete, det systematiska arbetsmiljöarbetet, det systematiska brandskyddsarbetet samt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete avseende korttidstillsyn - för att säkerställa en god kvalitet för ungdomen inom insatsen korttidstillsyn. I uppdraget ingår samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter.

Detta är en tjänst för dig som vill arbeta på en liten enhet med nära till både dina chefskollegor (rektor och biträdande rektor) och medarbetare.

Kvalifikationer
För att bli aktuell som administrativ chef behöver du ha en akademisk examen motsvarande kandidatnivå samt ha tidigare erfarenhet av att hantera komplexa IT-system.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerade administrativa uppdrag gärna inom skolverksamhet och /eller LSS verksamhet. Likaså ser vi det som meriterande om du har arbetat med frågor kopplat till HR. Det är också meriterande om du redan har chefserfarenhet eller om du har gått ett ledarutvecklingsprogram eller har annan utbildning inom ledarskap.

Som person är du en tydlig ledare och är drivande i lednings- och utvecklingsarbete. Du kommer att ha väldigt stor nytta av din goda förmåga att strukturera och organisera ditt arbete och vi förväntar oss även att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.


Intervjuer är planerade att hållas 1 och 2 augusti.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Sockerbruksskolan är en grundsärskola för elever med autism och intellektuella funktionsvariationer (IF), med fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS §9.7 i samma lokaler och med samma personal. Skolan ligger i Oxie kyrkby, med närhet till grönområde, bad och Oxie centrum. Verksamheten är stadsområdesövergripande vilket innebär att elever från alla Malmös stadsområden kan få plats hos oss. Vi har mellan 25-30 elever fördelade på åtta små klasser. Antalet platser på skolan varierar utifrån behov av fysiska anpassningar för eleverna. Flertalet av våra elever läser ämnesområden. Personalen som arbetar med eleverna har kompetens och erfarenhet inom lågaffektivt bemötande (LAB), tydliggörande pedagogik, autism och intellektuella funktionsvariationer (IF).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 juli 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Kontakt
Mejla Sevi Karoussi

Inga fler liknande jobb tillgängliga