Malmö stad Grundskoleförvaltningen · Publicerad 11 jan

Just nu söker Rörsjöskolan en förste fritidspedagog som bedriver en modern och kreativ undervisning tillsammans med sina kollegor samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka kunskapsutvecklingen och elevernas personliga utveckling. Du kommer att arbeta nära biträdande rektor för fritidshemsverksamheten, som också är utbildad fritidspedagog med mångårig erfarenhet i yrket, samt med skolans övriga sju behöriga fritidspedagoger. Ytterligare två pedagoger finns i verksamheten som har påbörjat sin utbildning och tre stycken som står på tur nu i januari för att utbilda sig till fritidspedagog/grundlärare i fritidshemmet. I ditt uppdrag erbjuds du stort inflytande och möjligheter att vara med och utforma fritidshemsverksamheten. Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar att utföra uppdraget och du kommer att ha avsatt tid varje vecka med fritidspedagogerna och biträdande rektor för att planera och utveckla fritidshemsverksamheten. Varje vecka avsätts även tid för samverkan mellan skola och fritidshem samt med skolans förstelärare. Som ny medarbetare hos oss på Rörsjöskolan får du en mentor som stöttar och coachar dig. Just nu är skolan i uppstarten av att skapa en spännande inriktning på inom områdena drama, estetiska lärprocesser och musik. Som förste fritidspedagog ser vi det som självklart att du är med och påverkar och bidra till utformningen av detta arbete. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med skolans övriga personal planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån fritidshemmets styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget du tillhör. Du samarbetar med övrig fritidshems- och skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i fritidshemmets utvecklingsarbete. Du kommer att ha ansvar för att skapa en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument samt givetvis komplettera lärandet under skoltid utifrån ett fritidspedagogiskt förhållningssätt. Du har ett särskilt ansvar för fritidshemmets utveckling, didaktik och det systematiska kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer
Du har fritidspedagogexamen eller är legitimerad lärare för fritidshem och har minst fyra års yrkeserfarenhet som fritidspedagog. Vi ser gärna att du har handledarutbildning eller liknande. Du har god insikt och kunskap i fritidshemmens styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du verkar för utveckling genom kollegialt lärande. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Det är meriterande om du har högskolestudier kopplade till drama, estetiska lärprocesser eller musik eftersom vi på skolan har påbörjat arbetet med att skapa en inriktning för hela skolan inom dessa områden. Som person behöver du ha en god, samarbetsförmåga, vara relationsorienterad, kreativ och trygg. För att passa som förste fritidspedagog på Rörsjöskolan ser vi att du är modig, självgående och ha en analytisk förmåga. Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Rörsjöskolan är en F4-skola med cirka 450 elever i fyra paralleller. Vi bygger en ny skolbyggnad och utökar succesivt vårt elevantal inom de kommande åren. Skolan finns i Rörsjöstaden, vid Värnhem, i närheten av såväl grönområden som kulturella aktiviteter. Lokalerna är ljusa, färgglada och det pågår fortsatt renovering/uppfräschning av befintliga lokaler. Våra byggnader är charmiga, då de anknyter till vår långa och traditionsrika historia. Samtidigt anpassar vi lokalerna och ställer om till de krav som ställs på en modern skola. Våra klassrum är välutrustade med datorer, Ipads och bildkanoner. Just nu ser vi också över övrig teknisk utrustning för våra elever. Skolan har en stor härlig skolgård med bland annat hinderbana, fotbollsplan och basketplan. Vi driver ett aktivt utvecklingsarbete på skolan där samtlig personal är involverad. Vi har med andra ord höga krav och förväntningar på varandra. Vi kommer inom några år vara en av Malmös ledande skolor och därefter en av de bästa skolorna i Sverige. Vi har siktet inställt på att bli en skola i världsklass. Vi arbetar tillsammans med Malmö Universitet inom ett treårigt praktiknära skolforskningsprojekt som ett exempel på vårt utvecklingsarbete. Att vara förste fritidspedagog hos oss på Rörsjöskolan innebär att vara ett av våra många ansikten utåt och en del av elevernas undervisning genom ett nära och professionellt samarbete med skolans övriga pedagoger.

Vill du vara en del av en skola under uppbyggnad där din insats kommer att göra skillnad? I så fall ser vi framemot din ansökan.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
3 feb
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Fritidspedagog
Kontakt
Mejla Lars Ljungqvist