Malmö stad Grundskoleförvaltningen · Publicerad 8 apr 2019

På Videdalsskolan har vi sju förstelärare. Två inom matematik, en inom bedömning, en i grundsärskolan, en i idrott och hälsa samt två inom språkutveckling. Nu behöver vi dig som vill verka för varje elevs bästa skola som förstelärare inom språkutveckling. Vår förstelärargrupp arbetar tillsammans med vissa delar av hela skolans utveckling och från hösten 2019 kommer dessutom varje förstelärare att ha ett riktat ansvarsområde med utvecklings och uppföljningsansvar. Vi söker inte minichefer utan utvecklingsledare. Vi vill ha duktiga lärare som vet vad som gör skillnad för våra elever. Vår strävan är tydlig och det är en skola som vilar på vetenskapliggrund och beprövad erfarenhet. Har du det som krävs för att vara med på resan där vi vill bli varje elevs bästa skola då har du chansen nu! Välkommen med din ansökan! Huvuduppdraget för förstelärare är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare. Som förstelärare tar du också ett särskilt ansvar för ämnesutveckling och ämnesdidaktisk utveckling och det systematiska kvalitetsarbetet. Du kan få ansvar för utvecklingsinsatser på skolan. Du kommer i din roll att handleda andra lärare. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men kan ha delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel. Inrättandet av karriärsteg för lärare utgår från kommunens behov av utveckling och förbättring samt skolans måluppfyllelse. I Malmö stad ska tjänsterna som förstelärare främja utveckling inom följande områden: * Tidiga insatser i syfte att öka måluppfyllelsen * Ökad likvärdighet mellan skolor * Flerspråkig undervisning * Språkutvecklande ämnesundervisning * Formativ bedömning

Kvalifikationer
Legitimerad lärare med behörighet i språkutveckling/sva. Genom dokumentation kan du redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Du visar en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Du bedöms även i övrigt av huvudmannen som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Videdalsskolan är en F-9 skola med tillhörande fritidshem som ligger i Husie. Skolan har ca 720 elever och består även av en särskild undervisningsgrupp för elever skolår 7-9 inom autismspektrat samt grundsärskola. Vi arbetar för att Videdalsskolan ska vara varje elevs bästa digitala skola och har precis inlett ett analysarbete enligt PRIO för att på bästa sätt välja rätt åtaganden för vår skola och vår organisation. Vi har höga förväntningar på varandra och bidrar alla till en god arbetsmiljö för både elever och personal.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 apr 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Lärare

Inga fler liknande jobb tillgängliga