Malmö stad Grundskoleförvaltningen · Publicerad 12 apr 2019

Som rektor på Geijerskolan ingår i din ledningsgrupp två biträdande rektorer och en administrativ chef. I ditt uppdrag leder du, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lagar och förordningar samt övriga styrdokument på nationell och kommunal nivå. Du har huvudansvaret för det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolenheten och ansvarar för elevernas måluppfyllelse, arbetsmiljö, budget, personal samt det systematiska kvalitetsarbetet. I uppdraget ingår samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter. Du rapporterar till utbildningschefen och ingår i utbildningsområdets rektorsgrupp med 13 andra rektorer. Skolan har hög andel behöriga lärare och en hög måluppfyllelse samt höga förväntningar på både elever och kollegor. På skolan finns etablerade metoder som systematiskt används för att bibehålla det kollegiala lärandet. Detta uppdraget är för dig som vill leda en redan väl fungerande skola mot nya oanade höjder!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidatnivå i vilken ingår pedagogiska utbildningsmoment. Du har genomgått rektorsutbildning eller har möjlighet att inom senast ett år påbörja rektorsutbildningen. Det är en förutsättning att du har tidigare skolledarerfarenhet alternativt annan likvärdig ledar- eller chefserfarenhet. Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och om du har slutfört någon ledarutvecklingsutbildning. Som person är du trygg och stabil i ditt ledarskap. Du trivs med en roll där din systematiska och strukturerade sida kommer till användning och din analytiska sida kommer väl till hands när du utifrån era specifika förutsättningar arbetar fram riktlinjer för hur skolan kan lyckas ännu bättre i sitt pedagogiska utvecklingsarbete för att nå ännu högre måluppfyllelse.

För din information planerar vi för första intervjutillfällen eftermiddagarna 2 och 3 maj. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Geijerskolan är en F-6 skola med ca 580 elever som är belägen på Limhamn och har sedan 3 år tillbaka flyttat in i sina nya fina lokaler utmed Västanväg. Skolan har också kvar delar av 50-talsbyggnaden och är en unik blandning av nytt och gammalt. En ny och fräsch skola med gammal själ och tradition!

Vi har ett salutogent förhållningssätt och fokuserar på det som fungerar/är sunt och gör mer av det. Just nu utvecklar vi vår digitala kompetens och vårt internationella samarbete genom Etwinning och vår årliga cabaret är känd i hela Limhamn!
Vi tror på ledorden att om vi ska nå målet att vara varje elevs bästa skola behöver vi också vara varje medarbetares bästa arbetsplats. Är du vår nya chef och rektor som kan leda oss till att leva upp till de orden?
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 apr 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Mikael Dahlberg

Inga fler liknande jobb tillgängliga